29 Temmuz 2015 Çarşamba

Stephane "Şükür Kavuşturana" Lasme


Ve Galatasaray nihayet Lasme'sine kavuşur..

Uzun süredir Galatasaray Basketbol'da böyle yılan hikayesine dönen bir transfer görmemiştik. Lasme önce Galatasaray'la anlaştı, ardından eski takımı Panathinaikos'a tamam dedi. Ve sonra Galatasaray bir kez daha fiyat arttırınca yeni pivotumuza kavuştuk. Transferin bu kısmı bana biraz futbol şubesiyle ilgili kötü sinyaller veriyor. Ergin Ataman, hedefine koyduğu, istediği ve aradığı pivot olduğunu düşündüğü oyuncu için iki kez fiyat arttırdı, belki üçüncü kez de arttıracaktı. Futbolda ise aradığımız, nokta oyuncularla ilgili bu tutumu göremiyoruz ne yazık ki. Konumuz basketbol ama, yönetimin genel bir sorunu olduğunu düşündüğüm için bu konuya da ince bir dokunuş yapmak istedim.

Kendisini tanımayanlar için, kısaca özetleyelim.. Lasme, Avrupa'nın en iyi savunmacılarından biri. 2013 Euroleague en iyi savunmacısı ödülünün de sahibi. Ayrıca 2007-08'de oynadığı NBA D-League'de de yılın savunmacısı ödülünü aldı. Boyalı alan savunması anlamında, N'Dong'un gidişinden beri ilk kez bu kadar güvenilir bir oyuncu alıyoruz denebilir. Son derece sert ve dayanıklı bir oyuncu. Boyu bir pivot için kısa sayılsa da bunu dayanıklılığı, enerjisi, hırsı ve savunma becerisi ile rahatlıkla ört pas edebiliyor. Aynı zamanda sık sık 4 numara da oynadığını görebiliriz. Hücumda çok istikrarlı olmasa da pota altından gayet iyi bir bitirici ve orta mesafe şutu var. Kariyeri ve CV'si son derece iyi. Kısa bir NBA geçmişi de var. Açıkçası şu ana kadarki transferler ve hatta ismi geçenler içinde en içime sinen transfer diyebilirim.

Ergin Hoca, atletk veya sırtı dönük oynayan, kalıplı ve fundemantal sahibi bir pivot ararken; daha farklı özellikleri olan, ligi de tanıyan, bir fırsat transferi diyebileceğimiz bir oyuncuda karar kıldı. Bana kalırsa gayet de doğru yaptı. Geçen sezon takımın büyük problemlerinden olan sertlik sorununa da bu sezon çözüm bulacak gibi görünüyor.

Bu kez Ergin Ataman, daha dengeli ve ayağı yere sağlam basan bir takım kurma peşinde. Ve bunu paraları da saçmadan yapıyor. Gayet makul transferler oluyor. Sezon başı açıklanan bütçenin çok azını kullandı takım. En büyük yatırımın sağlam bir oyun kurucuya yapılması gerektiğini düşünüyorum. O zaman her şey çok daha anlam kazanır. Fakat ismi geçenler arasında Huertas, Hodge gibi adamlar bu tanıma pek uymuyor. Umarım daha garanti ve büyük bir isim alabiliriz.

Bütçe olarak ve Eurocup'a katılacağımız düşünülürse, -kaçırdığımız oyuncular bir kenara- son derece doğru ve akılcı hamlelerle ilerliyoruz. Transferler de tamamlanınca, her şey takım kimyasını oturtmaya ve sakatlıklardan uzak kalmaya bakıyor. Doğru oyun kurucu, bir pivot daha ve bir de skorer ile hem lig şampiyonluğu, hem Eurocup'ı kazanma hedefi hiç de uzak gelmiyor şu an için gözüme..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir