9 Kasım 2015 Pazartesi

Avrupa'nın Elit Forvetleri Arasına Geçiş; Pierre-Emerick Aubameyang


Tuchel'in silahı da bu, Dortmund'da o kadar fazla bireysel anlamda gelişim sağlayan isim var ki. Sezon başında Julian Weigl için "Dortmund'un aldığı genç futbolcu" derken, bugün ne kadar büyük oynadığından bahsediyoruz. Geçen sezon, Matthias Ginter'in ismini duymazken, bu sezona baktığımızda stoper veya ön liberoda hatırladığımız bu çocuktan bir anda Avrupa'nın en formda sağ beklerinden biri yaratıldı. Alman Milli Takım'ı için de büyük adım, Lahm sonrasının ilacı. Sadece o da değil, İlkay Gündoğan'ın eski günlerine dönüşü ve yeniden Avrupa'nın elit orta sahaları arasına girmesi, hayal kırıklığı Mkhitaryan'ın sol tarafta yarattığı büyük etki, Kagawa'nın ölü toprağını atması, Subotic'den Sokratis'e geçiş ve Aubameyang'ın Avrupa'nın elit forvetleri arasına geçişi. Bu sezon oynadığı 20 resmi maçta 22. golünü Schalke 04 karşısında attı. İlk geldiği dönem Lewandowski vardı, kanatlarda izledik daha çok kendisini. Geçen sezon takım halinde hayal kırıklığı vardı, Lewandowski sonrası Aubameyang olur mu diye isyan ediliyordu. Bu sezon ise Aubameyang'ı konuşuyoruz, Tuchel'in bu adamdan Avrupa'nın en formda ve en iyi forvetlerinden birini yarattığını söyleyelim. Hızı falan bir yana, bir futbolcunun oyun aklı yükselir mi sorusunun cevabı da yükselebilirmiş, bunu gördük. 

2 yorum:

  1. Bizim takımda, son beş yıl içerisinde futbol aklını geliştirebilen oldu mu sence? Semih Kaya, Telles ve Bruma'dan bahsedebilir miyiz? Mesela Emre Çolak futbol aklını zerre geliştirmemiştir bana kalırsa.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Telles ve Bruma'da ilerleme vardı ama beklentinin dışında geliştiler. Savunmacı kimliğine evriliyorlardı ki onlardan beklenti hücumda fark yaratmaktı.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir