4 Kasım 2015 Çarşamba

Futbol Acımasız Bir Oyun, Her Zaman İyi Olmak Zorundasınız


Görüntü paylaşamıyorum, sağolsun Taro Misaki twitter'da o anı fotoğraflarla çok güzel anlatmış. Her baktığımızda neden diye sorguladığımız bir an. Seviye Şampiyonlar Ligi ve bu takımın da iddiası varsa kaçan bu gol konuşulur, konuşulmalıdır. Baros'un Fenerbahçe deplasmanı direkten dönen topu misali bir etki yarattı.

Gol kaçar, boş basit gollerin kaçtığını yıllar içerisinde gördük ama bazı anlarda o goller kaçmamalı, bu da öyle bir an. 

Umut Bulut'la başlayalım. Juventus'a atmıştı diyordum da sonradan izlediğimde o golle bu kaçırdığının hiç alakası yokmuş. Hatta orada rakipten de sekmiş top, yoksa yine kaçıyordu. Olcan Adın müthiş görmüş, son haftalarda da yükselen bir isim. Olcan Adın'ın o pası müthiş akıl ama Umut Bulut o akılda bir bitirici değil. Sağ ayağıyla topun hafif dibine girse gol, ama kalecinin üzerine vurdu. Öyle bir durum var ki Umut Bulut için en basit toplar bile o kadar da basit değil. Zaten iyi bir forvet alternatifimiz olsa şu grupta Astana'yı yenmiş, dün de beraberliği kurtarmıştık.

Sonrasında Yasin Öztekin, pozisyonun kahramanı da o. Top kendi önüne düştüğünde çok kötü bir kontrolü var. Fotoğraflarda önü boş görünüyor ve tekte bitirmesini bekliyoruz ama futbol oynayan arkadaşların söylediğine göre orada tekte bitirmek o kadar da kolay değil. Sıkıntı topu kötü kontrol etmesinden kaynaklı ama kötü kontrole rağmen kale yine boş. 

Luisao ve diğer Benficalı arkadaş resmen cesetlerini topun önüne atmışlar, yapabilecekleri bir şey de yok. Orada bitirmeniz lazım ki diğer alternatifleri konuşmayalım. İki kişi topun önüne atlasa bile bitirmeniz lazım ki o isimler topun önüne atlayana kadar geçen bir süre de var, kötü kontrol yüzünden kaybettiği.

Orada gösterilmesi gereken akıl şu, topu sağ ayağıyla hemen soluna tık edecek ve boşta olan Podolski'ye görecek. Podolski orada o iki Benfica stoperini de kalenin içerisine sokardı. Çok da müsait durumdaydı ki arada belki 1 metre bile yoktu. Bunu düşünen isim de akıllı futbolcu oluyor, düşünmeliydi.

Dediğim gibi, gol kaçar ama böylesi acı verdi. 2-2 olmalıydı bu maç, olmadı. Umarım Yasin Öztekin toparlar, yaşadığı düşüş büyük. Futbol da acımasız bir oyun, her zaman iyi olmak zorundasınız. Geçen sezon şampiyonluk yolunda çok büyük bir katkı vermişken bu sezona kötü girdi. Sezon içerisinde neden 11 değilim, kontratım takım ortalamasının çok gerisinde gibi haberler de çıktı ki Yasin Öztekin'in aynaya bakması gerekecek..

3 yorum:

  1. Pozisyon öncesi Umut ofsayttaymis galiba

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ofsayt kaldırmadı orada hakem..

      Sil
    2. Kaldirmiş ben öyle okudum internetten çünkü kornerde vermedi hakem kale vurusu kullanilan yere yakin bir yerden kullandilar serbest vurusu

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir