6 Kasım 2015 Cuma

Selçuk İnan Sonrası Galatasaray Adına Yeni Bir Dönem Başladı


Prekazi'ye yetişemedim ama çok büyük bir frikikçi olduğunu bilirim. Bazı futbolcular uzaktan iyi vurur, topa gerilirler ve sert vuruşlarla sonuç ararlar. Bazı isimler ise daha falsolu vururlar, genellikle kaleye daha yakın frikiklerde sonuca giderler. Prekazi ise bu iki özelliğe de sahip bir futbolcuydu. 

Ben Hagi'yle büyüdüm, en büyük frikikçi diye onu bilirim. Galatasaray forması giydiği 5 sezonda da birçok frikik golüne imza attı, attığından fazla attırdı ve attığı gollerin de fazlası uzaktan bulduğu gollerdir. Ben Hagi kadar iyi şut atan bir futbolcu en azından Galatasaray formasıyla hatırlamıyorum. Anlatılmaz bir adam, yaşamak lazımdı ve yaşadığım için de mutluyum.

Sıkıntı ise Hagi sonrasında. Galatasaray'ın Hagi'den sonra istikrarlı bir frikikçisi olmadı, taa ki Selçuk İnan'a kadar. Hagi sonrasını sizlere kısa bir şekilde özetleyeyim.

Hagi sonrası o pozisyon için Sergen Yalçın gelmişti, kendisi de efsane frikikçilerden biridir ama Galatasaray formasıyla frikik golünü hatırlamadım. Belki bir tane vardır, bilmiyorum. O sezon Gustavo Victoria Mendez vardı, iyi vururdu ama gol atamazdı, onu hatırladım şimdi. 2001-2002 sezonu bu anlamda kayıp.

2002-2003'e geldiğimizde Felipe'den bekledik bunu, hayal kırıklığı yarattı. Devre arasında Revivo geldiğinde ise bir hazırlık maçı ve ilk resmi maçı olan Bursaspor deplasmanında frikik golü vardı, olacak derken o da sonrasını getiremedi ve o sezonu da kayıp olarak nitelendiriyorum.

Bir sonraki sezonda Cesar Prates gerçeği var. Hakkını verelim. Kötü bir bekti ama frikiklerden bir çok gol buldu, Hagi sonrası en istikrarlısı oydu da takımda uzun süre kalamadı. Frank De Boer de fena vurmazdı aslında, onun da Sebat'a attığı bir frikik golü var. Frikik konusuna da tanınmış bir isimdi, etkili sol ayaktı ama Galatasaray günleri çok büyük bir hayal kırıklığıydı.

2004-2005 de kayıp dönem. 2005-2006 sezonunda olduğu gibi. Conceicao, Ergün Penbe falan frikiklerde topun başına gelirdi, Conceicao'nun attığı şans bir frikik golü vardı. Sonraki sezonda topun başına kimin geldiğini dahi hatırlamıyorum, aynı durum 2006-2007 için de geçerli. Frikik anlamında en kayıp zamanlardı, bu üç sezonda da etki yaratmaktan uzaktık. Öyle ki takımın frikikçisi bu dönemlerde Sabri Sarıoğlu olmuştu. Onun da Erciyes deplasmanında attığı bir gol var da kaleyi bulan çok fazla frikiği yok.

Lincoln gelince beklenti oluştu ama o da bu konuda hayal kırıklığı. Volkan Yaman'ın uzaktan attığı 1-2 frikik vardı, böyle gollerle başlaması bir heyecan oluşturmuş, "Carlos yalan Volkan Yaman" dedirtmişti ama devamı gelmedi. Sonrasında gelen sezonlar da hayal kırıklığı oldu. Lincoln de yapamadı, Kewell da, Elano da. Elano'nun adını duyduk sadece, idmanlarda şöyle böyle frikik golü atıyor dediler de maçlarda hiç göremedik onları. Misimovic'e ise şans bile gelmedi, adamın oynadığı ne ki.

Selçuk İnan sonrası iş değişti, Galatasaray adına yeni bir dönem başladı. Selçuk İnan'ın Galatasaray formasıyla geçirdiği 4.5 sezon var. Bu 4.5 sezonda da attığı 11 frikik golü var. Özellikle ilk sezonunda attığı frikik golleriyle takımın şampiyonluğunda büyük pay sahibi olmuştu. Sonraki sezon Sneijder & Drogba paylaşımı sağlanamadığı için bu oran düştü, daha çok Drogba bu işi yapmaya çalıştı ama Drogba sonrasında Selçuk İnan & Sneijder bu paylaşımı sağladı derken her ikisi de bu konuda iyi iş çıkarıyor ve özellikle Selçuk İnan geri döndü. 11 golünün yanında asistleri de çok fazla ama Galatasaray'ın resmi internet sitesi onun da paylaşımını zamanı gelince yapacaktır.

Yay civarından Selçuk İnan, mesafe uzaklaştığında Sneijder, sol ayak söz konusu olduğunda Bilal Kısa. Bu paylaşım güzel, Galatasaray'ın da duran toplarda yarattığı büyük bir etki var. Selçuk İnan ise bulduğu 11 frikik golüyle Galatasaray tarihinde yer edinen isimlerden biri..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir