22 Kasım 2015 Pazar

Yeni Teknik Direktörden Beklentim, Podolski'nin Forvet Oynaması


Burak Yılmaz'ı severim, geçmişte yaptıklarına bakarak çok da hakkının verilmediğini hep söylerim, çılgın bir golcüdür, çılgın gol sayıları vardır ama bazen vadeniz dolar, daha ileri gidemezsiniz. Kendinizi zorladığınızda, ileri gitmek istediğinizde bulunduğunuz yeri de kaybedersiniz. 

Burak Yılmaz'ın yaşadığı tam olarak bu, ileri gitmek istiyor ama daha da gerilediğinin farkında değil ve bu düşüşün de sonu yok gibi. Futbolcuların misyonu ve devri vardır, Burak Yılmaz da bu devri kapatmış gibi görünüyor. 

İyi olduğu tüm özellikleri kaybediyordu ama elinde bitiricilik gibi bir silah vardı, artık o da yok. Dün karşı karşıya kaçırdığı iki gol var. İlki gol olsa 2-0, ikincisinde golü bulsa 3-1'di maç. Topu kaleye doğru vurmaya çalışıyor, nasıl vurduğunun bir önemi yok. Gol olursa olur, olmazsa olmaz. Bitirici özelliğini de yitirirse Burak Yılmaz'dan geriye ne kalacak?

Podolski ise dün itibariyle kariyerinde 200. gole ulaştı. Bir kanat oyuncusu için ne kadar da çılgın bir sayı. Dün attığı gole bakın, oradaki bitirici etkiye. İyi bir maç çıkarmadı, çok da etki etmedi ama pozisyonu bulduğunda gol beraberinde geliyor. 

Bu adamın da oyun tarzına bakınca olayı gol atmak üzerine, transferi bu yüzdendi. Kanatlardan gol katkısı alamıyorduk, yılların sorunudur bu ve Podolski işin en iyilerinden biri. Uyum gibi sıkıntısı da olmayacaktı, kendini buraya ait hissedecekti. Bunları sezon başında yazdık, yazdığımız gibi de oluyor. Şu an 8 golle de takımın en golcü ismi.

Yeni teknik direktörden beklentim de Podolski'yi forvet oynatması olacak, daha iyi bir alternatifi yok. Top tutacak, ikili mücadelede ayakta kalacak, yeri geldiğinde orta sahaya kadar gelecek ve pas aksiyonuna katılarak takımını rahatlatacak, dikine gidecek, şut ve bitirici özelliği olacak, biraz da hava hakimiyeti sağlayacak. Podolski de bunların hepsinden var.

2 yorum:

  1. Sana katılmakla beraber ben rodriguezin sağ kanatta oynatılması fikrindeyim belki tam kanat değil ama kanattan oyun kuran bir eleman olabilir.En azında hem defansif zaaflarının hemde anormal top kayıplarının faturası daha az ödemiş oluruz.Ayrıca dar alanda da adam geçme özelliği çok iyi.Bizde belki de bunu yapabilien tek adam.

    YanıtlaSil
  2. Hatırladığım kadarıyla Deportivo da tam da Selim Beyin bahsettiği gibi oynuyordu. Orta sahalaşan bir sağ kanat gibi. Bence de José ye en uygun oyun biçimi ve mevkisi sağ ön.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir