28 Aralık 2015 Pazartesi

Bilal Kısa İçin Hamza Hamzaoğlu'nun Adamıdır Algısı Hatalı


Ligin ilk yarısına baktığımızda (Galatasaray için konuşursak) en çok hakkı yenen futbolcu Bilal Kısa'dır. Değerli bir istatistik var, Bilal Kısa'nın 11 başladığı maçlarda alınan galibiyet yüzdesiyle 11 başlamadığı maçlarda kaybedilen puanlar üzerine. Daha önce de verdiğim için bu rakamları tekrar tekrar yazmak istemiyorum.

Bilal Kısa için Hamza Hamzaoğlu'nun adamıdır algısı hatalı. Yaşı 32, yaş üzerinden yapılan eleştirileri kabul edebilirim (gençleşmek gerekiyor) ama Bilal Kısa'nın Gakatasaray'a fayda sağlayamadığını kimse söyleyemez. Hatta içi boşalan Galatasaray kadrosunun da tek iyi yedeği. Başka yok, oyunu çevirebilir diyerek hareket edebileceğiniz başka koz yok.

Kayserispor maçına dönelim. Bilal Kısa oyuna girene kadar felaket bir futbol ama o girdikten sonra rahatlayan, pas yapan bir orta saha ve beraberinde gelen Galatasaray baskısı. Mustafa Denizli'nin en büyük hatasıdır, geldiğinden bu yana ciddi ciddi Bilal Kısa'yı hiç düşünmedi, kullanmadı.

Umarım Ocak ayı transfer döneminde ayrılmaz, takımda kalmaya devam eder. Yedek kaldığında sorun etmeyen, sıfır sıkıntılı, forma giydiğinde de katkı verme garantili bir isim. İlk etapta ben onu son 20-30 dakikalar için düşünmüştüm, çok kapı açar diye ama içi boşalan kadroya baktığımızda Bilal Kısa olmazsa olmazlardan olmalıymış. Jose Rodriguez konusunda erken konuştuk, Bilal Kısa'nın hakkını yeterince teslim edemedik.

5 yorum:

  1. Tamamen katılıyorum. Verim/maliyet açısından baktığımızda Carole ve Denayer'in ardından sezonun en yararlı hamlesi Bilal Kısa oldu. Nedense Bilal üzerinden bir algı operasyonu yürütülüyor. Yaşı, maliyeti(700 bin avro TL'ye çevrilerek 2.000.000 TL üzerinden çok kazanıyor algısı oluşturulmaya çalışılıyor. Oysa GS'da asgari maaş 1.5 milyon avro. Ondan söz den yok. Ayrıca pahalı olan Eray'a verilen 700.000 Tl. En ufak katkı yapma olasılığı yok. Bilal tabelayı değiştiren adam)
    Buna yönetimin başarısızlığı konuşulmasın diye suskun kalmasını eklersek bütün bu baskılar altında Bilal ilk yarıyı başarılı tamamladı. Denizli'nin Sneijder yokken bile 11'e almaması umarım hata olarak kalır. Bilal'in ipi çekilmemiştir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yedek kulübesine baktığımda sadece Bilal Kısa'yı görüyorum, başkasını değil. Melo'nun gidişinin ihalesi Bilal Kısa'ya bırakılıyor ya da günah keçisi ilan ediliyor.

      Sil
    2. Bu vide bilal'in sadece geçen sezon akhisara yaptığı katkıdır gollaeri, asistleri bu bilalin nasıl oyuncu olduğunu bilmeyen ve sallayan herkese şiddetle tavsiye ederim izlesinler kesinlikle akhisarın üstünde yeteneği vardır yukarıda yazanlara katılıyorum https://www.youtube.com/watch?v=ELUVpNbLcMA

      Sil
  2. hamzanın açıklaması rezaletti.melo yerine bilali aldık falan dedi.ondan sıkıntı oldu.bilal sadece sneijderin alternatifi olur .

    YanıtlaSil
  3. Adsız kardeşim Snayderin alternatifi ama tek aliternatifi ama gönderilecek devre arasında snayder sezonu kapatabilir emre çolakla idare edersiniz artık

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir