14 Aralık 2015 Pazartesi

Galatasaray ve Lazio'yu Bugün Değil, Şubat Ayının Başında Konuşmalı


Şu an İtalya'da iyi gittiklerini söyleyemeyiz ama Lazio Lazio'dur, büyük bir kültürdür. Galatasaray için de aynısı söylenir, Avrupa'nın bakış açısı hala o. Bu açıdan baktığımda güzel bir eşleşme ve Napoli gibi takımların varlığını düşündüğümde ise kötü bir kura değil. Lazio'nun teknik, taktik analizini tabii ben yapamam, İtalya Ligi'ne hakim bir arkadaşımla blogda o işe de girişiriz. 

Şimdilik söyleyebileceğim, iyi ve güzel bir kura olduğu. Şansların yüzde 50-50 olduğunu düşünüyorum. Galatasaray da aslında istediği seviyede değil ama Şubat ayına kadar yapılabilecek 2-3 hamleyle daha farklı şeyler konuşabiliriz. Lazio için de geçerli, onlar da ara transfer dönemini sıcak geçireceklerdir.


Muslera'nın eski takımı Lazio. O günleri twitter'da hatırlattım, maliyeyi itibariyle ve takasın ucunda Lorik Cana olduğu için Muslera'nın transferine sıcak değildim, zararlı çıktık derken o Muslera bana göre Galatasaray tarihinin en iyi kalecisi oldu. Bunu tahmin etmiyordum ama böyle yanılmaların da hastasıyım. Bir anlamda geçmişimle yüzleştim, güzel oldu.


Lazio ile son oynadığımız bir hazırlık maçı vardı, İzmir'de 1-0 kazanmıştık. İyi bir kadroydu ama en iyisi 2001-2002 sezonunda Şampiyonlar Ligi'nde Lazio ile karşılaştığımız dönem. İçeride Ümit Karan'ın golüyle kazanmıştık, Ümit Davala'nın da Milan'a gitmeden önce ki son maçıydı. Yani, Lazio dediğimizde işin nostalji boyutu derin, zaman içerisinde daha da ineriz.

Bugüne baktığımızda ise Lazio'nun kadrosunda Biglia var, dönemin Galatasaray transfer haberi gediklilerinden. Her dönem gündemimize gelirdi ama transferi bir türlü gerçekleşmedi. O da Lazio'ya gitti, hala orada. Klose tabii, yaşı olmayan isimlerden. Her dönem büyük bir tecrübe ve koz. Candreva sağda, Felipe Anderson solda fazlasıyla etkili. Candreva'yı Mancini de Galatasaray'a aldırmak istemişti ama ekonomik durumlar buna el vermedi. Tabii Ocak ayı sonrasında sayacağımız daha iyi isimler ortaya çıkacaktık, o transferleri mutlaka yapacaklar. Bugünü ile Şubat ayı birbirini tutmaz ama bu dediğim Galatasaray için de geçerli. Grosskreutz bence dönecek, en az 2 takviye de olur bunun üzerine.

Teknik direktör gündemleri de var, Stefano Pioli'den memnunuz diyorlar ama bilirsiniz ki bu söylemin ardından teknik direktör mutlaka değişir. Prandelli'nin hatta Hamza Hamzaoğlu'nun bile ismi geçti. Böyle bir değişim de yaşayabilirler ki bu açıdan Lazio'nun bugününü konuşmak yersiz. Bu eşleşme Şubat ayının ilk günleri konuşulmalı..

1 yorum:

  1. Hamzaoğlu gidip Lazio nun başına geçer birde bizi elerse 100 yılın trolü olur yeminle dahası yok. Bu arada Lazio yu çekeceğimizden nedense o kadar emindim ki kura sonucuna bakma isteği bile uyanmadı blogda yazısıyla karşılaştım kolayda geçmez fakat her şarttada turu geçeceğimizi düşünüyorum.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir