18 Aralık 2015 Cuma

Hamza Hamzaoğlu Bursaspor'da


Bursaspor'un kötü bir kadrosu yok. Geçen sezonun ardından yaşadıkları değişimi hala sindiremediler, sıkıntı bu. Önemli isimler gitti, önemli isimler geldi. Necid, De Sutter forvet rotasyonu Galatasaray'da yok mesela, Dzsudzsak gibi bir ismi de takıma katmayı başardılar, Josue'yi tuttular, Civelli gitti Sivok geldi, kaleye artı olarak Mert Gönok gibi bir takviye derken kötü bir takım kurmadılar ama şu ana kadar geldikleri nokta itibariyle sezonun en büyük hayal kırıklığı durumundalar.

Ertuğrul Sağlam o heyecanı yaşatamadı, zamanı değildi çünkü, Bursaspor'a dönüş için biraz daha zaman gerekliydi. Efsane bir teknik direktör, Bursaspor'da yaptıkları bir daha yapılabilir mi bilinmez ama tüm başarılar ömürlük değil, futbol dünyası hızla değişiyor ve gelişiyor. Zamana ayak uydurmak mühim. Ertuğrul Sağlam'ın Bursaspor sonrası kariyeri de iyi gitmiyor, hocanın da biraz daha beklemesi gerekiyordu ama Bursaspor'la yeniden ayağa kalkar mıyım derken kendini çok daha geriye attı, güzel bir ayrılık yaşanmadı.

Hamza Hamzaoğlu için 3 ay önce Galatasaray'dan ayrılacak ve hemen sonrasında Bursaspor'la veya x bir takımla anlaşacak deseler inanmazdım. Galatasaray'dan ayrılığı bir yana, sezon sonuna kadar bekleyeceğim dedikten 2 hafta sonra Bursaspor'la imzalaması şaşırttı. Bursaspor büyük bir camia, potansiyelli ve iyi de bir kadrosu olan bir kulüp. Takımın başına beni de getirseler heyecanlanırım, bu kadronun özellikle orta sahaya yapacağı takviyelerle birlikte çok daha iyisini yapacağını düşünüyorum ki Hamza Hoca da geçen sezon Galatasaray'ı ayağa kaldırmıştı. Bursaspor'u da kaldırır, inanmak gerekiyor.

Bursaspor'un yapabileceği en doğru teknik direktör hamlesiydi, aynı şekilde Hamza Hoca'nın da gidebileceği en iyi takım. Geçen sezon Galatasaray'da yaptıklarını şimdi Bursaspor'da deneyecek. Hedef Türkiye Kupası ve ligde üst sıralara tırmanmak olacaktır ama taraftarın iyi futbol beklentisi var, özellikle de geçen sezonun ardından.

Ama bir noktayı anlamadım, Hamza Hoca'nın ilk icraatı bu olmamalıydı. Sakatlık mı var bilmiyorum ama Konyaspor maçı kadrosuna De Sutter'i almamış mesela. Hosogai ve Jourquera'yı almaması orta sahada yaşatmak istediği değişimin göstergesi ki Bursaspor her konuda alternatif yarattı, iyi bir takım oluşturdu ama Ozan Tufan ve Belluschi ikilisinin seviyesine yaklaşabilecek bir orta saha kurmadı. Hosogai ve Jourquera hayal kırıklığı, hatta Bekir Yılmaz, Traore gibi isimleri de ekleyeyim. Onlar da yeterli kalitede değil ama De Sutter konusunu anlamıyorum. Ertuğrul Sağlam da düşünmedi, onun yerine gelen geçici teknik direktör de, şimdi de Hamza Hoca'nın ilk icraatı bu.

Necid'le birlikte oynayamazlar diye bir kural mı var bilmiyorum ama Bursaspor'un böyle bir lüksünün olmadığından eminim..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir