16 Aralık 2015 Çarşamba

Savunmanın Çöküşü Carole'nin Sakatlanmasıyla Başladı


Olcan Adın'ın sol bek olarak gösterdiği mücadeleye tamam ama bir Carole olduğunu söylemek güç. İlginç olan ise Carole'nin yeterince hakkının verilmemesi. Galiba Telles'e olan ona da olacak, tabela baskısı Carole'yi bazı taraftarlar gözünde kötü gösteriyor ama maliyet anlamında bakınca da Galatasaray'ın yaptığı en iyi işlerden biriydi bu transfer. 

Minik bir istatistik vereyim, Carole'nin oynadığı 6 maçta 4 gol yemişiz, olmadığı 7 maçta 12 gol. Savunmayı övdüğümüz, yücelttiğimiz bir dönem vardı. Denayer, Chedjou, Hakan Balta, Carole dörtlüsüyle müthiş bir uyum, kalite yakalanmıştı, daha az gol yiyor, savunmadan kaynaklı hatalarla kaybetmiyordu Galatasaray.

Seri galibiyetleri de bu dönemde aldı ama savunmanın çöküşü Carole'nin sakatlığıyla başladı. Kimse konuşmuyor, çok dillenmiyor ama gerçek bu. Çözülme sonra başladı.

Bu yüzden de Carole'nin dönüşünü değerli görüyorum, Galatasaray savunması biraz daha ritim, dinamizm kazanır. En kötü hava topu almaya başlar, Carole o işi iyi yapıyordu. Belki asist katkısından bahsetmiyoruz ama işin savunma tarafında olan tüm istatistiklerde Carole'yi görebilirsiniz.

2 yorum:

  1. aslında bu sezon tam bir feda sezonu olmalıydı.takım şampiyon olmuş.vede son 4 sezonun 3 ünde şampiyon olmuş.konjöktür olarak sırasını savmıştı aslında.bu sezona yatırım yapmak hem gereksiz hem mantıksızdı.

    yönetim iki arada bir derede kaldı adeta.hem yatırım yapmadılar hemde feda demediler.bu yanlış bir karardı.kararsızlık kötü sonuçlar doğurdu.

    feda yapmadı dedik.takımın maaş toplama 40-45 milyon avrolara dayanmış durumda.ama kalite olarak ters orantı var.

    yatırım yapmadı dedik.sabri ile devam melo nun gitmesi yerine transfer yapılmaması ve forvete transfer yapılmaması.

    bence miadı dolmuş oyuncularla (başta burak olmak üzere sabri vs)vedalaşıp maaş yükünü düşürmek ve carole benzeri doğru isimlerle yeni bir yapılanmaya gitmek gerekiyordu.1 sezonluk feda denilebilirdi.denilmediği içinde gelecek sezonlarda risk altına girdi.zaten takımın yaş ortalaması yüksek.maddi açıdan çok teknik açıdan zorunluydu aslında yeni yapılanma.yapılmadı.

    bonserviste kara geçilmiş gözüksede maaş tablosunda zarar ediliyordu.bu sezonun transfermarkt ında.

    YanıtlaSil
  2. Carole-GS beraberliğinden çıkacak sonuç gelecek adına çok şey ifade ediyor. Öyle ya da böyle bugün GS yarın FB-BJK gelirinin kat kat üstünde harcamalarla, şişkin maaşlarla takım kuramayacak. Ülke içinde devletin göz yumması, zaten yüksek faiz alan bankaların teşviki ile kulüplerimiz olmayan parayı harcadı. Ancak yolsuzluklar tavan yapınca UEFA'nın FFP dayatması zorunlu oldu. Görülüyor ki UEFA bu konuda taviz vermeyecek. Bir kaç ay sonra takımımız için avrupa kupalarına katılamama kararı bekliyorum. İşte bu gerçekler ışığında Carole başarılı olamlı ki; Bruma vb oyuncularla başaramadığımız, başarıp genç futbolcular için tercih edilen ülke olalım. Carole ülkemizde çok rahat başarılı olur. Bunun sinyalini verdi. Ancak buradaki sistemsizlik, yönetememe sorunu Carole'un sonunu hazırlarsa şaşırmam. Koltuğunu kurtarmak için hoca gönderen, habire transfer yapan başkanlarımız var. Özbek bunlar arasında en vasıfsızı, en plansızı, en korkağı. Allah onun olası yapacağı hatalardan takımımız korusun. Kısaca zaten sezon kaçtı. Genlerle takviye edip Burak, Selçuk hatta Sneijder gibi talibi olanlarla vedalaşmak en iyisi. Zaten bu gel-gitler arasında onların performansı da düşüyor. Her iki taraf için yeni macera zamanı geldi.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir