23 Aralık 2015 Çarşamba

Utandım, Kastamonuspor 1-2 Galatasaray


Muslera, Sneijder, Podolski, Selçuk İnan, Chedjou ve Hakan Balta gibi isimler haricinde kalan futbolcularla Galatasaray'ın küme düşmemek için mücadele edeceğini düşünüyorum. Galatasaray'ın kadro derinliği bu noktada, Kastamonuspor karşısında bile ezilen bir takım izledik. Özellikle de 2. yarıda rakibin kaçırdıklarına bakarak maçın onların hakkı olduğunu söylemek mümkün. Kastamonulu dostları da kutluyorum, gurur duyulacak bir takımları var.

Ben bu görüntüden dolayı utandım. Galatasaray formasını giymeyi hak etmeyen, hatta yedek kalmayı, idmana çıkmayı, Florya'nın havasını solumaması gereken futbolcu topluluğu ile mücadele etmeye çalışıyoruz. O niye var, bu niye yok ya da yazın yapılan hataları tekrar yazmayacağım. Kadro kalitesinin düşmesinin yanında fizik anlamda da bitmiş bir takım var. Kastamonuspor maçın büyük bölümünde üstün oynadı, hangi Galatasaraylı ayakta kalabildi?

Emre Çolak, Koray Günter, Jem Karacan, Jose Rodriguez, Tarık Çamdal, Sabri Sarıoğlu ilk nefeste sayabileceğim isimler. Ayakta duramadılar ya, Kastamonuspor istediği her an çok rahat kalemize geldi ama geçmişte olmayan bir şey vardı, belki de takım için iyi konuşabileceğim tek şey. Yedek kalecimiz bu sefer doğru isim, Cenk Gönen'dir şu galibiyetin mimarı. Tabii buna galibiyet diyorsak.

Erken penaltı golü olmasaydı çok daha kötü bir senaryo bizleri bekliyor olabilirdi. Galatasaray pozisyona giremedi, hücum ederken zorlandı. Erken gol olmasa, gol atmak için çabalarken geri koşamayacaktı. 2. yarıda bunun örneğini gördük, karşısında Koray Günter, Sabri Sarıoğlu veya Tarık Çamdal'i gören rakip bir anda fırlıyor. İkili mücadelede de ayakta kalıyor, bizim kaleye doğru da daha hızlı koşuyor. Morrone Hocam'ın Ocak ayında işi zor, bu takım fizik anlamda nasıl toparlar bilemiyorum.

İyiyi arıyorum, pozitif ne bulabilirim diye bakıyorum ama yok. Cenk Gönen'in varlığı ya da Carole'nin dönüşü olabilir. Carole'nin geri dönmesi takım savunmasını mutlaka yükseltecek. Bugün sol açık gibi oynadı ama dönmesi çok değerli. Onun dışında da bir şey yok. Sinan Gümüş'ün anlık parlamaları bir de ama anlık parlamanın da bir değeri yok, maçın geneline bunu yayamadıktan sonra.

Güzel bir maçtı, eğer kafalarda kıyım planı varsa. Kimin ne durumda olduğu Kastamonuspor gibi bir takım karşısında bile belli, çok da fazla konuşmaya gerek yok..

3 yorum:

  1. hala yedek kaleci eray işcan :)

    o kadar u takımı var . u18 u19 u20 . arkadaş bir tane orta seviye alt yapıdan çıkmış kalecisi yetişmez mi anlamıyorum.eray yeteneksizini hala kadroya alıyorlar.zaten kulübün durumunu burdan daha iyi anlıyoruz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yetenekli olanını da Gaziantepspor'a yedek kalsın diye kiralıyorlar. Alperen Uysal o da..

      Sil
  2. türkiyede futbol rant aracı olmuş resmen.biraz çalıp çırpmayanlar iyi işler yapıyor.akhisar beşiktaş gibi.

    doğru dürüst maö oynamamış erayla yıllık 700 bin liraya sözleşme yaptılar 4 yıllık.hemde bunu rezil real madrid maçlarını gördükten sonra yaptılar.tam bir soygun yaşandı son 3-4 yılda.topa kolunu uzatamıyor.ağır.refleksleri sıfır bir kaleci eray.bunu gördükleri halde 4 yıllık sözleşme yaptılar.

    şuraya bak.tam bi soygun.

    http://www.milliyet.com.tr/eray-iscan-imzayi-atti--galatasaray-1912815-skorerhaber/

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir