9 Ocak 2016 Cumartesi

Gönül İster Donk'u Konuşalım, Galatasaray 3-1 Karşıyaka


Rakip ölçü değil, bunu belirterek başlıyorum. Teknik direktörü henüz belli olmuş ama bu maça çıkamamış, transfer tahtası kapalı olan ve oynadığı ligde de sonuncu olan bir rakiple oynadık. Karşıyaka'nın mevcut kadrosunun daha üst sıralarda yer alması gerekiyor ama işler iyi gitmiyor ve bu yüzden Yusuf Şimşek'le ayağa kalmayı deneyecekler. Ama bu kupa maçlarının onlar için çok daha geri planda olduğunu belirtmek lazım.

Bizler ise Galatasaray'ın değişmesini bekliyoruz, bu değişim de gerçekleşecek transferlerden geçiyor. Takıma Donk katıldı ve Galatasaray orta sahasında defansif sorun o kadar barizdi ki Donk'un katkı yapmaması imkansızdı. İlerleyen dönemde mutlaka daha iyi olacak ama iyi bir başlangıç yaptı. Seken topları aldı, top kazandı, orta sahaya biraz daha agresiflik kazandırdı, onun defansif oyunu da Selçuk İnan'ı öne attı ama Donk'un en büyük artısı ön alanda hemen topu kapması ve kendini gol pozisyonunun içine sokması. Bugün attığı gol gibi. Donk'dan beklediğim katkıyı mutlaka alacağız.

Karşıyaka gibi bir rakip karşısında bile takımın bariz eksikleri ön plana çıkıyor. Donk'dan bahsettik, takımın sağ bek, forvet ve kanat oyuncusu ihtiyacını da yazalım. Tarık Çamdal'ın bir tane isabetli ortası yoktu, Yasin Öztekin kopuk ve fazlasıyla bencil bir görüntüdeydi (keşke Umut Bulut'un boş kaleye kaçırdığı pozisyonda da bencil kalsaydı), Umut Bulut ise kaçırdığı boş kale golüyle tüm maça damgasını vurdu. Herkes Donk'u falan unuttu, Umut Bulut'u konuşuyor, konuşmalıyız da. Boş kaleye kaçan çok gol gördüm ama boş kaleye topu sürüp, kalenin hemen dibinden topu auta atanını ilk kez görüyorum.

Denayer'in dönüşü olumlu, stoper kalitesini yükseltecektir. Sol bekte Carole'nin başlamasını bekliyordum ki savunmanın yükselmesi için bu gerekliydi ama Olcan Adın'ı izledik. Olcan Adın kötü diye söylemiyorum, görüntüsü iyi ama savunmanın yükselmesi Carole'nin formayı kapmasından geçiyor. Aslında Carole sol bek, Olcan Adın onun önünde denenebilirdi maa Mustafa Denizli şu ana kadar çok düşünmedi bunu, bir tek Kastamonuspor karşısında bir bölümde izledik.

Bilal Kısa ise önemli bir adam, Sneijder'e de alternatif olabilecek tek isim. Bugün de farkını ortaya koydu ki hocanın diğer hatası da uzun bir dönem Bilal Kısa'yı düşünmemek olmuştu. O da sahada olunca, Donk, Selçuk İnan ve Bilal Kısa üçlüsüyle defansif anlamda da rahat oluyorsunuz ve tüm maç Galatasaray baskısıyla geçti, sürekli gol aradık ama Galatasaray'ın sorunu hücum yapmak değil, organize olamamak. Organize olabilmenin de yolu iyi bir forvete sahip olmaktan geçiyor. Bitirmesini bir kenara bıraktım, duvar olacak, servis hazırlayacak bir ismin yokluğunda hücum organizasyonu çok zor.


Sinan Gümüş'in de iyi çalışınca ve daha da önemlisi forma giymeye başladıkça yükseldiğini görüyoruz. Kayserispor maçında oyuna sonradan girip, isyan eden ve kötü Galatasaray'ı hücuma taşıyan isimdi. O görüntü Karşıyaka karşısında da devam etti, 1 gol 1 asist yaptı ve şunu tekrar yazmak lazım. Yasin Öztekin haftalardır felaket oynarken neden Sinan Gümüş'ü izlemedik. Biraz da kötü oynamak onun hakkıydı.

Kısacası, ölçü olmayan bir rakip ama galibiyet güzel, futbol kısmen iyi, Donk'un etkisi bariz, takımın transfere ihtiyaç duyduğu noktalar daha da bariz ama Umut Bulut'un imzasıyla biten bir 90 dakika. Bilal Kısa'nın golünü sabaha kadar konuşmak isterdim ama Umut Bulut'un kaçırdığı golü belki de yıllarca unutmayacağız..

6 yorum:

  1. Maçın gösterdiği skorun ötesinde bir durum var. Umut-GS ilişkisi iki tarafa da zarar veriyor. Donk transferinde Çalımbay'ın istemesine karşın takasa yanaşmamak ne denli büyük hata bu maçta görüldü. Denizli hayır demiş miş. Hocam kb dersin. Karakter olarak paha biçilemeyecek Umut'a daha düzenli, daha az baskı göreceği bir takımda belki avrupa şampiyonası kadrosuna gireceği oyunu oynama şansı bulurdu. Kaçan gölü yaşadığı baskıya bağlamakla beraber Umut bu. Son söz taraftarımıza. Umut'u yuhalayanlar utanmalı. Tamam hata, tamam kaçırdı, kaçırmaya devam ediyor. Ama yönetimden başlayarak o kadar büyük hatalar var ki; bu sadece onlardan biri. Taraftar oyuncular üzerinde bu kadar baskı kurarsa elimize geçecek daha büyük başarısızlık olur, unutulmasın.Sinsi ve aciz Özbek yönetimi kendi eleştirilmesi gerisini umursamaz. taraftar aklını başına almalı. Bu kadar büyük sevgisizlik bize yakışmaz. Bu sene gitti, yuhlamak sonucu değiştirmez.taraftara yakışan destek olup, Sinan, Denayer gibi gençlerin performans arttırması ve sevgi bağıyla takıma bağlanmasına yardımcı olmak. Umutlar seneye artık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O tepkide utanılacak bir yan yok, o bir birikimin sonucuydu ki haklıydı taraftar.

      Sil
    2. Gözden kaçırdığın bir yan var. Alışkanlık halini aldı bu durum. Sezon başından bu yana Selçuk, Burak, Emre Çolak, Bilal, Rodriguez onlarca kez yuhalandılar. Rodriguez gibi gençler bu durumu kaldıramıyor. Şöyle bak istersen M.City Denayer'e seneye by by dedi. Böyle bir ortamda oynamak ister mi sence ? Umut gerçekten acınacak halde. İlla tepki koyacaksan salla yönetime zaten ne yaptığını bilmez zavallılar sürüsü. iki defa Umut'u satmayanı satarız diye bağırsalar Özbek anında paketler :)

      Sil
    3. Genel olarak haklısın, aynı noktadayız ama Umut Bulut'un şu noktaya gelmesinde en az suçlu taraftar :)

      Sil
  2. Taraftarin tepkisi Umut ozelinde haklidir. Katiliyorum. Ayrica bu tepki Umuta muhtac hale gelinmdsinde yonetime de olan bir tepkidir. Taraftar tepki gosterir. Bu bir reaksiyondur.

    YanıtlaSil
  3. mustafa denizli dursun özbek ikilisi bence iyi başladılar galatasarayda.hamzaoğlu ile olmayacağı belliydi.başka bir sistemin getirdiği bir düzendi o. (terim yerli lobisi diyebiliriz.albayrakta dışarıdan katıldı vs) o düzende iyi olmasanda kazanabilirdin.lobi vardı çünkü.

    şimdi iyi olmak zorundasın.donk hamlesi ve arkasından linnes hamlesi beşiktaş yapılanmasını hatırlattı yakın zamandaki.atiba da beşiktaşa genç yaşında gelmedi ama damga vurdu.doğru hamleler idi.

    hamzaoğlunun vizyonsuzluğu ile umut buraka mahkum olduk.bunu çok net söyleyebiliriz şimdilerde.yani sıkıntı yönetimde değildi..hamzaoğlunun son açıklamalarından bunu çıkarıyoruz.yani hamza kadro yeterli falan demiş.yönetimde buna uydu.hala sabriyi jemi umutu bursaya alırım diye saçmalıyor.hamza.

    linnes sağ kanada iyi gider.

    sinan dan tek santrafor olmaz fikrindeyim.tamamlayacı kanat forvet yada tamamlayıcı ikinci forvet olur.
    gignac tarzı çok yönlü top saklayabilen duvar olan verkaç yapan bir santrafor alınmalı.

    takımın şu anda başka bir eksiği görünmüyor.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir