3 Ocak 2016 Pazar

Kötüye Giden Takımın Göstermesi Gereken Reaksiyonu Bekliyorum


Sivasspor, Michael Eneramo, Batuhan Karadeniz, Ümit Kurt, Orhan Gülle, Hakan Özmert ve Çağatay Çeken'le yolları ayırmış. Akhisar Belediyesi, Hasan Kabze, Lualua ve Orhan Taşdelen'le devam etmeyeceğini açıklamış. Bursaspor'a baktığımızda Advincula ve Josue ile devam etmiyor. 

Mersin İdman Yurdu, Servet Çetin, Sinan Kaloğlu, Efe Halil Özarslan ve Oktay Delibalta'ya kulüp bulun talimatı vermiş. Bir alt lige iniyorum ve Balıkesirspor'a bakıyorum, Abdurrahman Dereli, Abdülhamit Yıldız, Ali Öztürk, Eren Özen ve Yiğitcan Erdoğan gibi isimlerle yollar ayrılmış. Şanlıurfaspor, Dodudou, Magigue Goualy, Youssef Yeşilmen, Ahmet Arı, Kenan Karışık, Mustafa Aşan, M.Sıddık İstemi ve Cicero'la devam etmiyor gibi örnekler var.

Doğru yaptılar, yanlış yaptılar değil konu. Eksik örnek de vermiş olabilirim, gözüme çarpan ayrılıkları yazdım ki bunun devamı da gelecektir. Bir şekilde iyi gitmediğine inanan takım ayrılıklar yaşayabiliyor, inanmadıkları futbolcularla devam etmiyor. 

Bugün itibariyle Galatasaray ligin ikinci yarısı için çalışmalara başladı ve Donk haricinde bildiğimiz bir transfer yok. Onu geçtim, takımdan ayrılacak isimlere yönelik bir açıklama da yok. Kuruyan dallar var, Mustafa Hoca budama yapacağını söylemişti (belki de yapacak, kampı bekliyor) ama icraat gelmedi, idmanlar başladı. Bekliyoruz bu ayrılıkları. Kötü giden takımın göstermesi gereken reaksiyonu bekliyorum.

Küçük bir örnek veriyorum, 2003-2004 sezonunun devre arasında Fatih Terim'in Bülent Korkmaz, Arif Erdem, Hakan Ünsal gibi isimleri kadro dışı bıraktığını hatırlatmam lazım. Kötüye gidiliyordu, o da bir anlamda kendi evlatlarını yedi. Kötüye giden takımın göstermesi gereken reaksiyondur bu.

1 yorum:

  1. benim bu sezon balında en anlam veremediğim durum gençlerbirliğinin saçma sapan transfer politikası oldu açıkcası.yıllardır devam eden bir sistemleri vardı iyi kötü.lakin bu sezon tam bi manager kurbanı oldular herhalde.gençlerbirliği çift yönlü çalışıyordu.alt yapıdan gelenler ile genç ve yetenekli yabancılar ın karışımı.

    bu sezon 28-29-30 yaş bandında kariyersiz yabancılar aldılar.anlamak çok zor.oysa ellerinde genç ve yetenekli yerliler vardı.ve geçen sezon başarılı oldular bunlarla.el-kebir ve stancuda bunlara katkı sağladı.

    şu gençlere bakarmısın:
    ahmet çalık
    uğur çiftçi
    ahmet oğuz
    irfan can kahveci
    berat tosun

    bunlara landel i ekleyebiliriz. o gereksiz yabancı transferi bütün kadro mühendisliği bozdu.15-16 kişilik tam bir kolej takımı olabilirdi bu sezon gençlerbirliği.stancı elkebir djalma tomic gibi iyi yabancılar vardı zaten elde.

    alınanlara bak:
    atta
    letovlevici
    dimitriadis
    skolason
    spellman

    ne geçmiş kariyerleri var.nede yaşları genç.dahada kötüsü takım içi fazlalıktan dolayı kolej havasınada zarar verdi.kadro içi istikrar bozuldu.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir