12 Ocak 2016 Salı

Martin Linnes Galatasaray'da


Hollanda & Belçika eksenli gidiyorken bir anda Martin Linnes'in transfer edilmesi ben de büyük bir şaşkınlık yarattı. Türk futbolunun da yakın olduğu bir isim. Beşiktaş'ın gündemine geldiğinde takip ettik, Bilic çok ısrarcıydı ama transfer gerçekleşmedi. Devamında Molde formasıyla Fenerbahçe'ye karşı da kendisini yakından izleme şansımız oldu ki özellikle Saraçoğlu'nda Molde'nin aldığı galibiyette büyük pay sahibiydi de. Potansiyel olarak adlandırdığımız, gelecek gördüğümüz bir isim. Hele ki mevcut Galatasaray sağ beklerini düşündüğümüzde ve Ricardo van Rhijn gibi isimlerle uğraşılırken ortaya çıkan Linnes ismi fazlasıyla heyecan verici.

Carole'yi seviyorum, özellikle de Telles'in varlığında (olur da Telles giderse mantığıyla transfer edildiğini düşünerek) o transferin gerçekleşmesi Galatasaray'ın yaz döneminde sergilediği en iyi akıldı. Yine iyi hamleler oldu ama eksikleri bir kenara yazdığımızda iyilerin lafı bile okunmaz. Carole de Galatasaray adına bir gelecek, ucuza aldığı bu adamı ileride pazarlayabilir ve Galatasaray'ın maaş ortalamasını düşününce de çok makul bir rakam alıyor. Aynı şartlar Linnes için de geçerli, Linnes'i bu maddi şartlarda transfer edebilmek mevcut yönetimden beklemediğim bir akıldı ki tebrik etmek lazım.

Yaz döneminde sağ bek almamak büyük bir hataydı. Sabri Sarıoğlu'ya o kontratı vermek, Tarık Çamdal'a güvenmek Galatasaray'ın yarım sezonunu çöpe attı. Öyle ki, stoper diye transfer ettiğin Denayer'i sağ bek olarak kullandın ve kariyerinde ilk kez sağ bek oynayan bu adam bile mevcut sağ beklere oranla fark yarattı. Galatasaray'da herkes gider Sabri Sarıoğlu kalır deniyor ama Sebastien Perez sonrasında Galatasaray'ın iş yapar tek sağ beki de Eboue'dir. 13-14 yıllık bir süreden bahsediyorum, bu takımın iyi anlamda sadece iki sağ beki oldu. Aynı durum sol bek için de geçerli.

Bugüne baktığımda ise iki tane iyi bek'imiz var. Gelecek ve potansiyeli olan, ileride daha iyi paralara satabileceğimiz, yaşlanan Galatasaray kadrosu, özellikle de 11'i için gençlik aşısı olabilecek isimler. Linnes'in transferini değerli görüyorum ve Galatasaray'da da iş yapacağına inanıyorum. Temposu yüksek, asist özelliği fazla olan, işin savunma kısmında da etkili, rakip ceza sahasına korkmadan giren, daha da güzeli şut atan iyi bir bek. Linnes'i de bu paralara alabilmek çok büyük başarı olduğu gibi, daha önce neden düşünülmedi sorusunu da sık sık akıllara getirecek.

Kısacası, sağ bek konusu Galatasaray'ın kanayan yarasıydı, yaz dönemi buraya hamle yapmamak ise büyük bir akıl tutulmasıydı ama doğru ismin bulunduğunu görmek güzel. Linnes beni heyecanlandıran bir futbolcu ve;

Muslera
Linnes H.Balta (Chedjou) Denayer Carole
Donk Selçuk

bu savunma hattıyla da dengeli bir görüntü oluşturacağımızı düşünüyorum. Carole zaten savunmacı bir bek ve çok hareketli, Denayer'in de 11 oynamasını değerli görüyorum, özellikle de tempo kazanmak anlamında. Yanındaki isim Hakan Balta da olur Chedjou da olur ya da birlikte de oynarlar ama Linnes sağ bek için önemli bir tamamlayıcı. Donk'un da transfer edilmesi savunma konusunda önemli sorunları çözecektir.

Şu konuya da açıklık getireyim, Linnes'i Avrupa Ligi'nde kullanamayacağız ama Avrupa Ligi'ne yeni isim olarak zaten 3 isim bildirebiliyoruz. Burada da soru şu. Orta saha Chedjou'ya mı, kanat Yasin Öztekin'e mi, forvet Burak Yılmaz'a mı yoksa sağ bek Denayer'e mi daha çok güveniyoruz. Benim cevabım Denayer olacaktır, bu yüzden düşünülen 4 yeni transferden ismi bildirilmeyecek ismin Linnes olmasında büyük sorun yok ve Linnes gibi bir ismi de bu şartlarda bulmuşken almalısınız. Sadece bu dönemi değil, geleceği düşünerek.

Martin Linnes'i işin ehli olan Serkan Soykan'dan okumak için şu linklere de bakabilirsiniz;
http://www.sportifcumleler.blogspot.com.tr/2016/01/gundem-ara-transfer-14-martin-linnes.html
http://kuzeyligleri.blogspot.com.tr/2014/08/martin-linnes-goruntu-analiz.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir