7 Ocak 2016 Perşembe

Tugay Kerimoğlu'nun Galatasaray Kaynaklı Transfer Harekatı


Tugay Kerimoğlu'nun birinci adam olmak yolunda başladığı yer Şanlıurfaspor olmuştu ki onun adına yanlış bir tercih olduğunu düşünüyordum. Şanlıurfaspor'un önceki sezonlarına baktığımızda, sürekli teknik direktör değiştiren ve neredeyse her transfer dönemi takımı baştan kuran bir yapıları var. Her sezon hedef Süper Lig üzerine ama play-off'u dahi göremediler. 

İstikrardan uzaktalar ama maddi yapıları güçlü. Her dönem iddialı hamleler de yapıyorlar. Bu ara transfer döneminde de kapsamlı bir transfer harekatına girdiler. Galatasaray kaynaklı gelen isimler de Yavuzhan Keleşoğlu ve Oğuzhan Kayar. İkisi de genç, gelecek vaat eden isimler. 

Yavuzhan Keleşoğlu'nun da ilk profesyonel takım tecrübesi olacak, Tugay Kerimoğlu'nun da yakından tanıdığı bir isim. İyi bir sol bek olma yolunda doğru teknik adamın eline gitti. Oğuzhan Kayar ise Manisaspor'dan transfer edilmişti ama geldiği günden bu yana çeşitli takımlara kiralanıyor ve müthiş bir görüntü sergilemiyor. O da forvetin arkasında oynayan, iyi bir sol ayağı olan bir futbolcu. Mancini döneminde Tugay Kerimoğlu tavsiyesiyle Galatasaray'a transfer edilmişti, şimdi de Şanlıurfaspor kendisini kiraladı. O da doğru teknik adamın eline geçti diyebiliriz. 

Ama ilginç bir nokta var. Umut Gündoğan'ı Tugay Hoca istemedi mesela ve Galatasaray'a geri dönüyor. Oysa o da Mancini dönemi ara transfer harekatında Galatasaray'a katılmıştı ve Tugay Kerimoğlu'nun bildiği bir isim. Kimin tavsiyesiyle geldi bilemem ama Galatasaray'ın en yanlış hamlelerinden biriydi. Öyle ki Şanlıurfaspor'da, onu tanıyan teknik adamın elinde de tutunamıyor.

Ne kadar doğru bilmiyorum ama Tugay Kerimoğlu'nun bir gözlem ekibinin de olduğu söyleniyor. Yabancı hamleleri de genelde bu yönde oluyor. Brann takımından Amin Soleiman Askar'ı transfer ettiler mesela.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir