25 Ocak 2016 Pazartesi

Vasat Kurucu


Sezon başından beri, takımda her şey yolunda gidiyor gibi göründüğünde dahi gerek Twitter'da, gerekse buradaki yazılarda bu takımın koca bir oyun kurucu eksiği olduğunu yazdım defalarca. Bu oyun kurucunun, sadece profilinde pozisyon olarak oyun kurucu yazması yetmiyordu. Gerçekten oyunu kurup yönlendirebilecek, takıma liderlik edebilecek, kritik anlarda da sorumluluk alabilecek bir oyuncu olmalıydı. Carlos Arroyo'ya buradan selam olsun.

Bir diğer eksik olan 4 numara bölgesine, yarım sezondur boşta olan Chuck Davis alınınca -beklentimin çok altında olsa da- hocanın oyuncuyu takip ettiğini ve takımda olmayan tarzda bir oyuncu olduğu için, tutarsa ciddi bir çeşitlilik katabileceğini söylemiştim. Ama oyun kurucu transferinin Curtis Jerrells olduğunu duyunca tamamen hayal kırıklığına uğradım ne yazık ki.

Fenerbahçe ve Beşiktaş geçmişi de bulunan Curtis için neresinden tutsak elimizde kalıyor gibi bir durum var. Öncelikle ilk paragrafta tarif ettiğim oyun kurucu özellikleriyle neredeyse hiç uyuşmuyor zaten. McCollum'ın bir farklı versiyonu denebilir. Onun dışında Chuck Davis'ten hallice olan bir sağlık durumu mevcut. Bu sezon henüz sakatlığı sebebiyle Unics Kazan'da herhangi bir resmi maçta forma giyemedi. Şu anki durumu muamma. İyileşmiş olsa bile formdan çok uzak olduğu kesin. Hani bu risklerin alınabileceği büyük bir yıldız desek, o da değil, hiç bir zaman da olmadı zaten. Bu konuda Chuck Davis'in bile epey gerisinde hatta. Açıkçası uzun transferinde Chuck gibi riskli ve ekonomik bir hamleye başvurunca, ben büyük kurşunun oyun kurucu transferinde atılacağına ümit bağlamıştım. O yüzden ciddi bir hayal kırıklığı yaşıyorum.

Bu zamana kadar, her yeni transfer yazısında mevzu bahis oyuncunun özelliklerinden, takıma neler katabileceğinden ayrıntılarıyla bahsettim. Ancak malesef bu kez, bu konuda pek bir hevesimin kaldığını söyleyemem. Yazının başına dönersek, her şeyin kağıt üzerinde çok iyi gittiği sezon başında bile lider oyun kurucu eksiğini bağıra bağıra söylüyorduk. Ve bugün, takımın bütün sorunları iyice gün yüzüne çıkmış ve durumun pek iç açıcı gözükmediği bu dönemde yapılan transferler kimseyi memnun etmiyorsa, yarın için de umutlu olmak pek kolay görünmüyor.

Özellikle Ergin Ataman'ın eksiği göze çarpan maç hazırlıkları ve özellikle yerlerde olan maç konsantrasyonu, bu sezon beni her şeyden çok düşündürürken, üstüne bir de böyle umursamaz, vasat ve riskli transferlere onay vermesi iyice umudumu kırıyor açıkçası.

Dileyelim ki ben yanılayım ve sezon sonunda hepimiz mutlu olalım.

Çağlar Yıldız -  https://twitter.com/caglarryildiz

1 yorum:

  1. Risk oranı yüksek bir transfer daha. Tanıdığımız bir isim. McCollum benzeri. Ondan farkı eurolegue deneyimi var, savunması iyidir, delici özelliği var. Ancak asla McCollum kadar sayı atmaz. Geçen yıl yaşadığı aşil tandonu sakatlığı Jerrells gibi hoplayıp, zıplayan oyuncular için her şeyin bitmesi demek olabilir. Bir diğer sorun Mc Collum gibi söz dinlemez. Bildiğini okur. Zaten takım oyununa uyum sağlayacak kafa yapısında olsa sahip olduğu yeteneklerle daha iyi noktada olurdu. Böbrek yetmezliği sorunu yaşayan, fiziki mücadeleye girmekten kaçınan üstelik 6 aydır idman yapmayan Chuck Davis’den sonra bu hamle ile sezonu kapadık sayabiliriz. Bunların ardından Joey Dorsey ile yollar ayrılır. Bütün bu riskli transferler geçen yılki Jawai, Mariç, Vuyukas vb eklediğimizde tamamen Ataman kaynaklı. Üstad! deneyimsiz oyuncu istemiyor. Tanıdığı birkaç menajerle sınırlı bir kaynaktan transfer yapıyor. Paran yok Vesely alamıyorsun ne yapacaksın D League’den ya da İsrail, Almanya, Fransa liglerinden henüz parlamamış oyuncu alacaksın. Ataman bunu asla yapmıyor. Üstelik geçen sezon mecburiyetten yapılan Patrick Young hamlesi başarıyla sonuçlanmışken. Sezon sonu Ataman’la vedalaşmak en doğrusu olacak. Hoca bütçe sıkıntısı yaşamayan Darüşşafaka gibi takıma giderse başarılı da olur. Bize az parayla sistem oluşturacak örnekse Murat Didin gibi hoca lazım. Bu arada bu zamanda boşta oyun kurucu mu var, hoca ne yapsın? Diyenlere Karşıyaka’nın D League’dan aldığı Lazeric Jones’u izlemelerini öneriyorum. Muhtemelen Jerrells’dan ucuza gelmiştir. Risk alacaksan gençle alacaksın, sakat ve kafaca manyak olanla değil.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir