1 Şubat 2016 Pazartesi

Değil Pandev, Aydın Yılmaz 11'de Şans Buluyordu

Pandev'in Galatasaray formasıyla Türkiye Kupası'nda çıktığı 10 maç var. Bu 10 maçta 7 gol 2 asist yaptı. Özellikle kolay görülen Balçova, Diyarbakır Belediye, Manisaspor gibi maçları kaçırmadı ki kendisini Türkiye Kupası'yla hatırlıyoruz ama Galatasaray tarihinin büyük hayal kırıklıkları arasında yerini aldı. Toplamda da 17 maçı var zaten, ne lig ne Şampiyonlar Ligi'nde gol veya asisti yok, oynadığı herhangi bir iyi maç da yok. Türkiye Kupası performansı sonrası şans bulsun, oynatılsın dedik ama olmadı. 

Bir de Sinan Gümüş ayağı var. O da Pandev misali Türkiye Kupası'nda takımının yol yükünü taşıyor. 35 gün içinde de son 7 maçında 8 gol 1 asist ki oynamaya Türkiye Kupası'nda başladı ve bu lige de etki etti. Geçen sezon Türkiye Kupası'nın kazanımı Yasin Öztekin'di ama o Yasin Öztekin de bu sezon yoklar arasında. Mesele ise şu, Pandev'in aldığı şansı Sinan Gümüş alamazmıydı ve bu kazanımı bir sezon öncesinden yapabilseydik Galatasaray'ın hayrına olmayacak mıydı.

Hatırlıyorum, iddiasız bir Manisaspor maçı vardı, skor avantajı elimizde olan Türkiye Kupası çeyrek finali 2. maçı. Aydın Yılmaz 11'de başlamıştı, Sinan Gümüş ise yedek. Çoğu maçta da böyle oldu, sürekli yedek oturdu, şans gelmedi. Bu sezon ise Bruma'yı Sinan Gümüş şans bulsun diye gönderdik denilmesinin ardından Sinan Gümüş'ün yine şans bulamadığını gördük. Yine geçen sezona dönersek, Umut Bulut'un kanatta oynadığı maçları hiç yazmıyorum bile.

Son günlerde Sinan Gümüş için çok yazı yazmaya başladım ama yazılacak olumlu anlamda çok fazla şey yok. Bu yüzden de yazmaya devam edeceğim. Burada amaç Sinan Gümüş'ü göklere çıkarmak da değil, iyi olanı dile getirmek. O kadar kötü olan durum var ki, heyecanlanmaya yer arıyorum..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir