1 Şubat 2016 Pazartesi

Galatasaray Şut Atan Bir Takım, Daha da Çok Atmalı


Geçen sezon transfer edilip hayal kırıklığı yaratan isimler var. Pandev, Dzemaili, Tarık Çamdal gibi ama benim kendi beklentim anlamında en büyük hayal kırıklığını Olcan Adın'da yaşadım. Yabancı kontenjanını da düşününce transferi önemliydi ve rakipler adına bir mesaj transferi olarak da düşünmüştüm (Beşiktaş da bu transfer için çok istekliydi) ama Gökhan Töre'yi alarak doğruyu Beşiktaş yaptı, biz ise daha yüksek maliyetlerle Olcan Adın konusunda hayal kırıklığı yaşadık. Prandelli dönemi için de böyle Hamza Hamzaoğlu dönemi için de.

Ama geçtiğimiz sezon sol bek oynadığı birkaç maç var, açık oynadığı maçlara oranla daha iyi görüntü verdiği. O görüntü de yeni sezonda Olcan Adın'ı sol bek kıldı, Telles'in de ayrılığı sonrası önce Carole adına alternatif oldu, devamında Carole onun alternatifi. Benim tercihim yine Carole ile devam etmek olur, özellikle de savunma anlamında (önünde Podolski gibi bir hücumcu olacağını düşünürsek) ama Olcan Adın'ın da bu çıkışının altını çizmek lazım. Süper bir sol bek değil ama günün şartlarında performansı, isteği ve mücadelesi gayet iyi. En azından o olumsuz, hayal kırıklığı etkisini kırmayı başardı.

Anlamadığım tek nokta vardı. Olcan Adın, en kötü gününde bile şut atmayı seven ve iyi şut adam bir futbolcuydu ama geçtiğimiz sezon çok denemedi bunu. Trabzonspor'da uzaktan gollerine alışığız, Galatasaray'da denemiyordu bunu ama son zamanlarda yine şut atmaya başladı ve Gaziantepspor'a da çok şık bir gol attı. Umarım devam ettirir, şutör bir futbolcu ki Galatasaray'ın elinde bu işi iyi yapan isimler var.

Sneijder, Podolski, Selçuk İnan, Bilal Kısa, Sinan Gümüş, hatta Donk. Burak Yılmaz'ın da uzaktan golleri vardır ama o da pek denemez oldu, inanılmaz formsuz. Olcan Adın'la da birlikte şu şut konusunun üzerine eğilmek lazım. Buna duran topları da ekleyelim, bu duran topları kullanacak iyi ayaklar mevcut. Forvetler açısından gol sorunu yaşadığımız şu dönemde hücumun bu tarafına yönelmek dün de gördüğümüz gibi en iyi olan. Podolski de dönüyor, hem akıl hem bitiricilik anlamında çok kıymetli olacak..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir