29 Şubat 2016 Pazartesi

Düşündüm, En Son Hangi Teknik Direktörümüz İstifa Etmişti Diye


İstifa etmenin ayıp olmadığını düşünenlerdenim. Zamanı gelen, bu takıma pozitif anlamda bir şey katamayacağını anlayan teknik direktör istifa etmeli. Mustafa Denizli'nin geç gelen istifasını konuşuyoruz, tabii ne olup ne biteceği yarın belli olacak ve üzerine uzun uzun konuşuruz. Eski teknik direktörleri düşündüm de, en son hangi teknik direktörümüz istifa etmişti diye.

Tabii Galatasaray'da öyle bir yapı var ki, başarılı olan teknik adamlar da gönderilebiliyor. Lucescu gibi mesela, Galatasaray'ın Fatih Terim sevdasına hanedan olmayı kaçırdığı dönem ki bana göre takımın kırılma noktasıdır. Ya da 3. Fatih Terim dönemi, işler müthiş gidiyorken, Galatasaray geri dönmüşken yaşanan bir kırılma dönemi daha.

İstifa noktasına gelirsek, Roberto Mancini'yi ilk sıraya yazacağız. Gerçi onun istifası da farklı bir durumdu, Aysal'ın Lucescu sevdasına Mancini'nin ayrılık şartlarını oluşturduğuna inanıyorum. Orada Mancini müthiş bir karakter gösterdi ve istifa etti. İstifa etmemiş olsaydı görevinden zaten alınacaktı ki tazminatını bırakarak gitti. Herkes yapmaz böyle bir hareket, özellikle de yabancı bir teknik adam.

Karl Heinz Feldkamp'ın istifası da çok kritik bir zamandaydı. 2007-2008 sezonunda göreve gelmişti ve son 6 hafta kala istifasını vermişti. Oysa şampiyonluk yarışının içindeydi takım ama disiplinli bir teknik adam, görevine hangi noktada karışılırsa o anda ayrılır. Ya da istifa ederek başka bir şey denedi, bilemem. Çünkü bir ertesi sezon sportif direktör olarak görevlendirilmişti ve Skibbe'yi getiren isimdir. 

Kalli sonrasında da 2004-2005 sezonu sonunda istifa eden Hagi var. Ligin son maçında görevinden istifa etmişti. Kalsaydı da kovulacaktı, kaçan şampiyonluğun faturası mutlaka kesilecekti ama Hagi o dönem istifa etmişti. 

2003-2004 sezonunda Fatih Terim'le de yolların ayrılması gündemdeydi ama bunun nasıl dillendirileceği bilinemiyordu ki Fatih Terim'in kötü giden sezon içerisinde istifa ettiğini görmüştük. Görevden ayrılırken 100. yılda takımın başında olmak isterdim söylemi vardı ve bir daha Türkiye'de takım çalıştırmam derken şartlar onu tekrar Galatasaray'a getirmişti.

Genel anlamda bakınca çok fazla istifa yok, görevden almalar var. Sözleşmesini bitirip giden bir tek Gerets var, 2 yıllık sözleşmesini tamamlamıştı ve bir şampiyonluk kazandırdı. Onun dışında herhangi bir teknik adamla görev süresi bitene kadar devam edemedik. Bir de Fatih Terim'in ilk sezonunu ekleriz, 4 yıllık kontratını tamamlamış ve Fiorentina'nın başına geçmişti. Şöyle düşünün, hep hayal ederiz ya "neden Ferguson olunmuyor" diye, Fatih Terim bile olamıyorsa hangi teknik adam başarabilir bunu..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir