10 Şubat 2016 Çarşamba

Neredeyse Berk İsmail Ünsal Dahi Takımda Kalsaymış Diyorum


2010-2011 sezonuna Milan Baros & Mehmet Batdal forvet rotasyonuyla başlamıştık. Bir önceki sezonda Nonda'yı gönül rahatlığıyla yollayabilen, Jo'yu devre arasında kiralayan Galatasaray'ın bir anda Baros & Mehmet Batdal'a dönüşüne tanık olmuştuk, Keita sonrası Pino'ya geçiş gibi. Baros ve Batdal'ın ortak özellikleri de o sezonun neredeyse tamamını sakat olarak geçirmeleriydi.

Baros'un sakatlığı bir önceki sezondan, maalesef kronik de bir hal almıştı. Nonda'nın gidişi, Jo'nun devre arası gelmesi bu yüzdendi. Baros beklendi, uzun ayrılıklar oldu, her geri döndüğünde fark yarattı ama yine sakatlandı. Bu yüzden de ona güvenerek yola çıkamazdınız ama biz çıkmıştık ve maalesef Baros yine uzun sakatlıklar yaşadı, ardından Batdal da geldi (zaten kalite anlamında tartışılır seviyedeydi) derken Pino forvet oynadı, ligin 2. yarısında da Kazım Kazım. Stancu da transfer edilmişti ama forvetten çok hücumun her pozisyonunda izledik kendisini. O da 5.5 milyon avro'luk büyük bir hayal kırıklığıdır.

İşin özü, o sezondan daha kötü bir forvet rotasyonu izlemeyiz diye tahmin ediyordum. Taa ki bu sezona kadar. Kalite, nicelik ve form anlamında eleştirdiğimiz bir dönem. Pandev'in gidişi sonrası doğan sayısal forvet boşluğuna tek hamle yapılmadı. Podolski'nin forvet oynayabileceği düşüncesi belki de buna engel oldu ama Ibrahimoviç hayali sonrası Niasse'den de olundu ve Burak Yılmaz & Umut Bulut ikilisiyle koca bir sezon atlatılmaya çalışıyordu.

Burak Yılmaz'a da güvenmek imkansız, o da Baros misali kronikleşmeye yüz tutmuş sakatlıklar yaşayabiliyor. Ligin ilk yarısında da uzun bir dönem yoktu, Umut Bulut tek başına idare etmeye çalıştı ama ne kalite ne form anlamında Galatasaray'ın çok uzaklarında olan bir görüntüyle. Ligin devre arasında da forvet baktık, alamadık, Burak Yılmaz'ı da sattık, Podolski'yi de sakatlıklara kurban verirken bugün yine Umut Bulut tek başına.

2010-2011 sezonundan sonra olmaz derken daha beterini bu dönem yaşıyoruz ve en azından kendi izlediğim dönem için konuşacak olursam gördüğüm en kötü forvet rotasyonu. Mecburiyetten Volkan Pala kadroya alındı, neredeyse Berk İsmail Ünsal dahi takımda kalsaymış diyorum. Kalite ve formu da geçtim, sayısal anlamda takımda forvet kalmadı ve bu sezon nasıl tamamlanacak çok merak ediyorum..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir