9 Şubat 2016 Salı

Bileklik Belki Bir Kenetlenme Sembolü Ama Asıl Çıkış Yolu Değil


Tanımın bir önemi yok ama feda demenin de ayıbı olamaz. Galatasaray'ın maddi anlamda çok iyi durumda olmadığı bir gerçek ve yeni kaynak yolları aranıyor. Bazı arkadaşlar "bileklik" kampanyasını sanki bir utanç kaynağı olarak görmüş ama asla öyle değil. Bu bir birlik, beraberlik çağrısı, kötü de bir proje olduğunu düşünmüyorum ama yapılması gereken asıl ve ilk hamle bu mu? İşte sıkıntı bu noktada başlıyor.

Ekonomiden çok anlamam, gördüğüm kadarıyla kendi çıkarımımı yapıyorum sadece. Galatasaray'ın gelirlerinin büyük çoğunluğu futbolcu maaşlarına gidiyor ve takımda şu an hak etmediği parayı kazanan o kadar fazla isim var ki. 

Verilen haktır, belki geri alınamaz. Futbolcu da bunu kabul etmek zorunda değil, eyvallah derim ama Galatasaray formasını giymenin büyük bir şeref olduğu günleri hatırlarım. Maalesef son yıllarda Galatasaray formasının bir ağırlığını bırakmadılar, unutturdular. Bu ağırlığı kazanmak gerekiyor, atılacak ilk adım da futbolculardan indirim istemektir. 

Burak Yılmaz Çin'e satıldı mesela, doğru bir hamleydi. Yarın Muslera, Sneijder ve Podolski gibi isimler için de böyle çılgın teklifler gelebilir, yine hayır diyemem. Galatasaray'ın bu lüksü kalmadı. Tıpkı futbol hayatını "takıma adapte olma" çalışmalarıyla geçiren Hamit Altıntop'a o ücreti verme lüksü kalmadığı gibi. Hadi onun sezon sonunda sözleşmesi bitecek ama onun gibi bazı ayrılıkların yaşanması gerekecek, bu ücretlerin de düşmesi. 

Maddi sorunlarda nedense ilk taraftara gidiliyor, oysa kazanılan başarılarda bu denli taraftar vurgusu yapılmıyor. Kötü günde kulübümün yanında olmak isterim, bizler Galatasaraylıyız ama ben o bilekliği aldığımın ertesi günü çıkan haberlerde "Hamit Altıntop günü salonda geçirdi" gibi haberleri okumak istemiyorum. Burada Hamit Altıntop da değil mevzu, herkes için söylüyorum. 

Sorun değil, 50 tane de bileklik alırım ki futbolcu indirimleri geldiği zaman bunu yapacağım da ama şu aşamada beklerim. Çünkü asıl olması gerekenler gerçekleşmedi, daha sağlıklı plan, projelere ihtiyacımız var. Önce herkes hak ettiğini kazanacak, ondan sonra taraftar her koldan desteğini verir. 

Yönetim asıl atması gereken adımları da önce atmadığı için, bugün taraftara gittiğinde taraftarlar "neden" sorusunu ister istemez soruyor. Şu kulübü taraftarlara açın mesela, herkes üye olsun. Madem Galatasaray halkın takımı, bizlerin de söz hakkı olsun, kulübe üye olabilelim. Ama bunu yapmak büyük yürek ister, bu tüzüğü değiştirebilmek. Bunu başarabilen yönetimi ben başımın tacı yaparım, en zor durumda da elimden gelen her şeyi yaparım. 

Çıkış yolu var, herkes de bu yolu iyi biliyor. Bileklik belki bir kenetlenme sembolü, buna eyvallah ama asıl yapılması gerekenleri görmek dileğiyle..

1 yorum:

  1. özbek oyuncu maaşları düşecek mi sorusuna hayır feda yapmayacağız bu konuda dedi.

    imdi bir iki üç milyon avro alanlardan feda istenmiyor ama geliri 1000-2000 lira olanlardan(taraftardan) feda yapın deniyor.çoh enteresan.bu işte bir yanlışlık var hafız.

    sonra tabi sosyal medyada alay konusu olursun.komedi gibi hamleler bunlar.ne için feda olunuyor anlamadım doğrusu.insanlar bileklik alacal.eeee.sabri efendi ferrasine binmeye devam etsin diye.saçmalık komedi ve taraftarla dalga geçiyorlar.

    yapılan soygunun faturasını taraftar mı ödeyecek.zaten milletin vergileri ile hala kulüpleri kurtarmaya çalışıyorlar.milyon avroluk topçular feda demeyecek.kıt kanaat geçinen taraftar bileklik alacak.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir