23 Mart 2016 Çarşamba

Biz Galatasaraylılar Adına Çok Büyük Bir Motivasyon Kaynağı Euro Cup


Karar verdim ki basketbolun yarattığı gerilim ile futbolun yarattığı gerilim arasında çok büyük fark var. Basketbol izlerken ve Galatasaray söz konusu olduğunda çok fazla geriliyorum, bu akşam da gerilimin doruk noktalarını gördük.

Abdi İpekçi'de Galatasaray taraftarının yarattığı etki, Türkiye'yi geçtim belki de Avrupa'nın en iyisi. Taraftar maç kazandırıyor, rakipler adına buradan çıkmak hiç kolay değil. Bu sezon Abdi İpekçi'de oynadığımız 21 maçın da 19'unu kazanmışız. Almanya'dan 10 sayının handikapıyla dönüyorsunuz ama rövanş maçında favori siz olabiliyorsunuz. Çünkü çok büyük bir tribün avantajı var. Galatasaray taraftarının salonda yarattığı etki çok büyük.

Maça dönersek. Gergin başladık aslında, bu gerginlikte panik hücum etmemize yol açtı ama ilk periyodun ortasında durumu toparladık, istediğimiz farkı yakaladık. İkinci periyotta da farkı daha da yükselttik, müthiş bir savunmayla Bayern Münih'e nefes aldırmadık ama bu panik hücumlar üçüncü periyotta geri döndü. Üçüncü periyotta fişi çekmek, +25 sayılık fark yapmak mümkünken rakip geri döndü, hatta vantajı kaybettik.

Bir takım oyun kurucusu kadar konuşur, maalesef ki bu sezon istikrarlı bir oyun kurucu katkısı alamadık. Hatta oyun kurucularımız tamamen kendi oyunları üzerine oynayan isimler. McCollum 15 sayıyla maçın en skoreri, hatta kırılma anlarında da imzası olan bir isim (en son attığı iki faul, Chuck Davis'e asisti ve basket faul, maçın sonundaki blok gibi) ama doğru katkıyı alamadık, en çok panik olan isim kendisiydi. Jerrells'dan zaten bir katkı alamıyoruz, Sinan Güler de maçın fotoğrafını vermesine rağmen gerçek anlamda bir oyun kurucu değil derken bizi sakin tutacak ismi maç boyunca aradık ama bulamadık. Vurup geçmek istedik belki de ama sakin olabilseydik çok daha rahat bir maç geçebilirdi.

Ekstra katkılar var tabii, Chuck Davis gibi. Lasme'nin erken faul problemi oldu ama Chuck Davis orayı güzel kapattı, hücumda akıl koyan isimlerden biriydi. Göksenin Köksal'ın da ilk yarıda yarattığı baskı değerli, savunma sinerjisinde büyük katkı sağladı ama 3. periyot sonrasında hücum düşünce bu savunmaya da yansıdı ve maç çok fazla ortada gitti ama son 3.5 dakika doğru savunmayı hatırlayınca ibre yine Galatasaray'a döndü ve tur geldi.

Biz Galatasaraylılar adına çok büyük bir motivasyon kaynağı Euro Cup. Kazanabileceğimize de inanıyorum, bu tribün olduktan sonra sorun yok. Ergin Ataman da bu kupaya odaklanmış durumda, yükselmemiz gereken yerde yine yükseldik. Devamı gelecektir, gösterilen mücadeleden, savaştan fazlasıyla memnunuz..

3 yorum:

  1. Son dört dakika tur gidip gidip geldi ama sonunda bizim oldu. İki maça baktığımızda da normali bizim yarı finale uzanmamızdı. Saçma hatalarla 10 sayılık yenilgi neyse ki tura mal olmadı. Rakibimiz bu gece belli olacak tahminimin aksine Gran Canaria değil Limoges de olabilir. İlk maçı deplasmanda 1 sayıyla kazandılar. Kesin olan hangisi olursa olsun B.Munchen'den daha zor olacak. Gönlümden geçen Gran Canaria. Fransızlar çok atletik bizim takım kısalarına çok ters. Ayrıca hocaları Dusko Vujosevic 22 yaş ortalamalı Partizan takımını Eurolegue'de F4 yaptırmış isim. Önce Valencia ardından Unics Kazan ve Maccabi TA gibi favori takımlar çeyrek finale bile ulaşamadı. Bu sürprizler kupasına uzanıp eurolegue bileti alırsak Özbek dangalağı bütçeyi 3 milyon avroya indirip basketbolda sefilleri oynama fikrini rafa kaldırmak zorunda kalır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kardeş çok geriden takip ediyorsun limoges u eledi gran canaria. zielona gora (polonya takımı) yı deplasmanda 11 sayı farkla yendiler. gerçi gora kendi sahasında yenildiği unics kazana deplasmanda 17 sayı fark atarak turladı ama gran canaria ya güçlerinin yeteceğini sanmam. bu tur ilk maç deplasman olsa çok süper olurdu ama finale çıkarsak kupayı kendi saha ve seyircimiz önünde kaldırmak süper olur.

      Sil
    2. ispanyolların acb sine bakmıştım, nasıl baktıysam artık Limoges maçında kalmış :) eurocupun sitesine baktım senin dediğin gibiymiş. Bu arada dikkatimi Kyre Kuric'in olmaması çekti. Olası bizim maçta da olmazsa güzel olur..

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir