12 Mart 2016 Cumartesi

Bülent Ünder'e Teklif Yapılmasına Mı Yoksa Teklifi Reddetmesine Mi Yanalım


Galatasaray'ın gündemine bakmak isterdim ama ortada konuşulacak bir gündem yok, adettendir diyerek yazıyorum. Gençlerbirliği maç kadrosuyla başlayalım mesela. Sneijder'in son dakika çıkan bir sakatlığı var ve Fenerbahçe maçı düşünülerek riske edilmiyor. Carole ve Hakan Balta'nın yokluğunu da ekleyelim. Sneijder'in yokluğu demektir ki hücumda yaşanacak akıl sorunu. Hakan Balta'nın son haftalarda formsuz olduğunu düşünüyorum ama Carole'nin yokluğu özellikle savunma anlamında handikap oluyor. Olcan Adın'ın hücumu seviliyor ama Carole bence önemli, mevcut rotasyonu düşünerek.

Denayer'in Başakşehir maçındaki hatasının ardından 45'de çıktığını ve Semih Kaya'nın oyuna dahil olduğunu görmüştür. O yol yapıldı, yarın yüzde 100 Chedjou & Semih Kaya ikilisini izleriz. Gönlümden geçen 11'i yazsam çok daha farklı şeyler olur, Jose Rodriguez'i sağ kanatta denerim mesela, Podolski'yi forvete atarım, Chedjou & Denayer oynatırım ama maalesef bunu göremeyeceğiz. Haliyle de;

Muslera
Linnes Chedjou Semih Olcan
Çolak Selçuk
Podolski Bilal Yasin
Umut

Sahaya çıkmasını beklediğim 11 bu. Gençlerbirliği karşısında da işimiz oldukça zor, belki de ligin en formda 2 takımından biri. Diğeri de Konyaspor. İbrahim Üzülmez'le müthiş bir hava yakaladılar ve küme düşerler mi sorusundan sıyrılıp, acaba Avrupa olur mu aşamasına geçtiler. Bu maçı da geçmeleri durumunda şansları var. Galatasaray için her maç final niteliğinde ama Fenerbahçe maçını düşünerek Sneijder'i maç kadrosuna dahil etmiyoruz. Böyle bir lüksümüz olduğunu düşünmüyorum ama takımın başında hala bir teknik direktör olmadığı için bizim için "epik" durumların ucu yok.

Teknik direktör demişken, gün geçmiyor ki Galatasaray yönetimi garip kararlar almasın. Sezon sonuna kadar Bülent Ünder'e teklif yapmışlar ama neyse ki Bülent Ünder bu teklife "sezon sonuna kadar takım çalıştırmak istemiyorum" şeklinde cevap vermiş. Bülent Ünder'e teklif yapılmasına mı yanalım yoksa Bülent Ünder'in teklifi reddetmesine mi?

Bülent Ünder demişken. 99-2000 sezonunun ardından kendisi Samsunspor'un başına geçmişti ama orada da sezonu tamamlayamadı. Sonrasında çalıştırdığı bir takım yok. Galatasaray'ın altyapılarında çalıştı, çeşitli görevler aldı, son olarak yaş haddini doldurduğu için kendisiyle yollar ayrıldı ama şimdi sezonu kendisiyle bitirmek istiyorlar. Hatta habere bakarak, başarı kriterine bakarak da yeni sezonda devam edip etmeyeceğine karar vereceklerdi.

2010-2011 sezonunda Bülent Ünder'le sezonu bitirmişliğimiz var. Senaryo çok benzer aslında. Rijkaard'la başlayan, Hagi'yle devam eden ve Bülent Ünder'le biten sezon. O günlere yönelik şunları hatırlıyorum. Insua'ya zorunluluktan 1-2 maç şans verdiği dönemde Insua, Arjantin Milli Takım'ına seçilmişti ve Bülent Ünder benim sayemde diyordu. Oysa o dönem Insua'nın ölüsü bile potansiyeline inanılarak kadroya giriyordu. Ya da Mustafa Sarp'ı savunup "Pino bir daha bu takımın formasını giyemez" demesi. Bunlar unutulmaz.

19 Mart tarihinde yapılacak mali kongreyi merakla bekliyorum. O kongrede çıkacak bir seçim kararı Galatasaray'ın geleceğine yönelik tek artı nokta olacak..

3 yorum:

  1. Süper bir yazı, tebrikler. Başlıkta her şeyi çok güzel özetlemişsin. Özbek yönetimi altı aya bu kadar ahmakça hamleyi sığdırmayı nasıl becerdi anlamakta güçlük çekiyorum(Kizer olayı, Grosskreytz olayı, Burak'ın satışında ekstradan ödenen 1 milyon avro, FFP için hiç bir şey yapmayıp ceza gelmesini seyrettikten sonra CAS'a başvurup belki de cezayı büyütme riski getirecek hamle). Ünder’i takımın başına getirip yaptıklarının üzerine tüy dikmek istemiş olmalılar. Yazdıklarına ilave olarak Hagi sonrası görev yaptığı dönemde tek bir gence şans tanımayıp Insua için senin de yazdığın o zavallı açıklamayı yapmıştı “sayemde Arjantin milli takımına seçildi”. Allahtan teklif edenler kadar futboldan bihaber değil de kabul etmemiş. Yerine kim gelir ? Umut ne olur? Bilmeden mali kongrede seçim kararı çıkmasını umuyorum. Özbek ve İşbecer’den oluşan zavallılar takımından aklı başında bir hamle beklemek, kuzey kutbunda bronzlaşma isteğiyle aynı şey.

    YanıtlaSil
  2. O dönem Anıl Dilaver, Cem Sultan gibi iddialı gençler de vardı üstelik. Hiç kullanmadı.

    YanıtlaSil
  3. Terimin yardimcilari arasindan sadece mufit erkasapa guveniyorum. hasan ve umit haric eski yardimcilarindan.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir