27 Mart 2016 Pazar

Fotoğraf, Prandelli Döneminde Yapılan Komando İdmanlarından


Prandelli döneminin hakkını yediğimiz, görmediğimiz zamanlarından. Ülkeye sağlayamadığı uyum (belki de ilk yurt dışı deneyimi olmasından), 5+3 yabancı kontenjanı, Türk futbolunu bilmemesi, hiç es veremeden 2014 Dünya Kupası'nın hemen ardından Galatasaray'ın başına gelmesi gibi etmenler onu başarısız kıldı. Taktiğine uyum sağlanamadı, çok denedi ama ülke futbolcularının frekansını yakalayamadı derken oynanan kötü futbolla da görevden ayrıldı. Galatasaray tarihinin en kötü Şampiyonlar Ligi performansı yaşandı mesela, ligde de yarışın içerisindeydik ama eksi averajlarla devam eden bir Galatasaray.

Geçen sezon aklıma gelen tek uzun sakatlık Felipe Melo'nun, Hamit Altıntop'un bile istikrarlı bir şekilde geçirdiği sezondu. Sakatlıktan uzakta, mücadele gücü yüksek, 90 dakikaları çok rahat çıkaran ve sezonu da şampiyonlukla bitiren bir Galatasaray. Hamza Hamzaoğlu'nun bu şampiyonlukta payı çok büyük, kafa olarak enkaz bir takımı aldı ve sıfır transferle şampiyonluğa yürüdü ki son haftaları ele alırsak, gol yememesi gereken zamanda gol yemeyen ama kazanmasını bilen bir takım yarattı. Ama Prandelli'nin hakkını yediğimiz bir nokta var ki şampiyonlukta kilit rollerden biri de onundu.

Giambattista Venturati, Prandelli'nin kondisyoneri. Takıma müthiş bir hazırlık kampı yaşattı ki doğru yükleme sezon içerisinde takıma müthiş etki etti. Sakatlıklardan uzakta, mücadele gücü düşmeyen, ayakta kalan bir takım vardı.

Hazırlık kampları bir takımın çok şeyi, doğru yüklemeyi yapmak zorundasınız. Fatih Terim ve Prandelli dönemlerindeki hazırlık kamplarında alanlarında en iyi olan kondisyonerlerle çalıştık, Hamza Hamzaoğlu'nun ise bu sezon başlangıcı büyük bir hataydı. Galatasaray'ın doğru idman yapmadığı, sezon öncesini iyi geçirmediği hep söylendi ve etkilerini de sezon içerisinde yaşanan sakatlıklarla yaşıyoruz.

Geçen sezon oyundan düşmeyen ve skor olarak geri düşse bile bunu lehine çevirmesini bilen bir takım vardı. Bu sezon ise önde olduğumuz birçok maçı kaybettik. Son 15-20 dakikalarda Galatasaray'ın fizik anlamda bittiğini, koşmaya hali olmadığını izledik durduk ki takımda arka adalesinden sakatlanmayan futbolcu kalmadı, hatta bazı isimler 2. turu dönüyor. Bu da sezon öncesi doğru yüklemeyi yapmamakla alakalı, burada fatura maalesef Hamza Hamzaoğlu ve ekibinin. Yapmayacağını biliyorum ama Hamza Hamzaoğlu ekibini gözden geçirmek zorunda, günümüze uyum sağlamak anlamında.

Fotoğraf ise Prandelli döneminde yapılan komando idmanlarından biri..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir