28 Mart 2016 Pazartesi

Seyreyle Maziyi #4; Cem Sultan Olayı


Yakın geçmişin en ilginç hikayelerinden biri. Sorunlu olan ve yeni futbolcu çıkartmakta zorlanan altyapının en büyük gözlerinden biriyken yaşanan bir olay neticesinde Galatasaray'dan kopma hikayesi. U21 takımlarını göz önüne aldığımda Galatasaray formasıyla çıktığı 64 maç ve 40 golü vardı ama daha da derinlere indiğimizde Galatasaray altyapılarının gol rekorlarını kırmış, 15 yaşında profesyonel sözleşmeye imza atmış bir futbolcu. Kendisini büyük bir kariyer beklerken bugün Gümüşhanespor forması giyen, kariyerini maalesef iyi şekillendirememiş bir futbolcu.

Hikayeye dönelim. 2010-2011 sezonu, Galatasaray'ın çakılış hikayesi. Rijkaard'ı gönderilmiş, devamında Hagi'yle de yollar ayrılmış ve sezonu Bülent Ünder'le tamamlama kararı alınmıştı. Bir hedef yoktu, bu süreçte hangi futbolcuyu kazansam diye bakarsınız, genç isimlere şans verirsiniz. Ama Bülent Ünder de ezberden devam etmiş ve herhangi bir yeni isme şans vermemişti. O sezon Hagi, Konyaspor deplasmanında Anıl Dilaver'i oynattı ve onun golüyle kazanmıştık, başka bir yeni hamlesi de yoktu. Bülent Ünder ise buna bile yeltenmedi, zorunluluktan Insua'yı 2 maçta oynatmış ve futbolcu Arjantin Milli Takım'ına seçildiğinde "benim sayemde" oldu demişti. Oysa futbolcu zaten Milli Takım forması giymekteydi. Bugünün Denayer örneği.

Neyse, o sezon herkesin beklediği isim Cem Sultan'dı. Altyapılarda yaptıklarıyla namını duyurmuş, bugünün Sinan Gümüş'ü misali kendisini beklerdik ama bir türlü şans bulamazdı ki 18'de bile yer alması sürprizdi. Bülent Ünder'in anlamsız hareketleri, bir de kendisini bu sezonun sonuna kadar takımın başına geçirmeyi düşündüler ki Allah korudu resmen. O sezon Cem Sultan sadece Kasımpaşa karşısında şans buldu, o da son 6 dakika. 

Hikaye şu. Galatasaray'ın idmanında Cem Sultan ve Servet Çetin kıyasıya bir mücadele giriyorlar, Cem Sultan da Servet Çetin'i sert bir faulle yere indiriyor. Olabilir, genç bir futbolcu, hırslı ve göze girmeye çalışıyor. Servet Çetin de önce tepki gösteriyor, Tugay Kerımoğlu iki futbolcuyu da uyarıyor. Devamında ise idman sonrası Servet Çetin, Cem Sultan'a tokat atıyor ve Cem Sultan tepkisini twitter'dan şu şekilde gösteriyor;


Sonra olayın kapandığı, ikilinin barıştığı söyleniyor ama nafile. Yönetim maalesef Servet Çetin'e bir yaptırım uygulamıyor, oysa ilk vukuatı da değilken. Arda Turan'a da tepki göstermişti, ben onun yaşça büyüğüyüm diyerek. Doğrudur ama Arda Turan tüm hayatını Galatasaray'a geçirmiş bir isimdi ve takımın da kaptanı. Ona gücü yetmemişti, hırsını Cem Sultan'dan aldı. Yönetim ise sessiz, herhangi bir yaptırım yok. Servet Çetin'in düşüş yaşadığı zamanlar, sahada yapamadıklarını saha dışında yapmaya kalktı.

Neticesinde ne oldu, Cem Sultan'ın bu mevzu sonrası hevesi kaçtı ve sezon sonunda da sözleşmesi bitiyordu, Kayserispor'un 5 yıllık teklifini kabul etti. Oysa Galatasaray kendisiyle devam etmek istiyordu, takımın da başına Fatih Terim geçti. Kendisi için büyük fırsattı, gelişimi açısından Galatasaray'da kalması daha önemliydi. O sezon Semih Kaya ve Emre Çolak gibi örnekleri izlemişken, Cem Sultan bunu değerlendiremedi. Kayserispor'a gitti, orada da tutunamadı, gezdi dolaştı derken bugün 25 yaşında ve Gümüşhanespor formasını giymekte.

Maalesef kariyeri doğru şekillenmedi, o tokat olayı kariyeri açısından kırılma noktası. Galatasaray'ın umutla beklediği bir genç yetenekti derken sadece 6 dakika formasını giydiği takıma veda etti. Bugün sorsak ne düşünür bilmem ama bu olayda suçlu o gün ses çıkaramayan yönetim ve teknik ekipti..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir