20 Nisan 2016 Çarşamba

Büyük Sevgiler Nefretle Başlar, Bu Durum Kewell Sevgimle Sabit


Büyük sevgiler nefretle başlar söylemi doğru, denedim ve kanıtladım. 2000'e dönmeli, Leeds United'la oynadığımız yarı finale. 

O dönemin popüler çocuğu Harry Kewell. Yükselmekte olan Ledds United'in en büyük yıldızı. O dönem yaşı 22, yıldız adaylığından sıyrılıp yıldız olarak kabul edildiği yıllar. Büyük takımlarla adı geçmekte ve çok geçmeden de Liverpool'a imza atan, orada da Şampiyonlar Ligi kaldıran önemli bir isim.

Leeds United'la yaşanan eşleşme çok gergin geçti, malum İstanbul'daki hadise. Haliyle bu İngiltere'de oynanacak maç öncesi sıkıntı yarattı. İlk maçı rahat geçtiğimizi düşünüyorum, 2-0 net skordu. Capone'nin yine bir arka direği, hiç unutmam. 

Leeds United o dönemin iddialı takımlarından, ertesi sezon da Şampiyonlar Ligi yarı finali oynadı mesela, biz çeyrek finalde Real Madrid'e elenmiştik. Kura şansıyla biz de o noktada olabilirdik ama Leeds United o dönem gerçekten de çok güçlüydü. Kewell da yıldız olduğu kadar ateşli, rövanş karşısında o ateşini gördük, gergindi, her kavganın, hadisenin içerisinde.


Benim de çocuk kafam, rakibin en iyi futbolcusu daima benim için nefret sebebiydi. Hele ki böyle gergin bir ortamda Kewell'a çok bilenmiştim, bu öfkem ve nefretim de Galatasaray'a imza atana kadar devam etti. Hatta Kewell yüzünden Liverpool'un Şampiyonlar Ligi'ni kazanmasına da üzülmüştüm, daha neler neler var.

Ama büyük sevgiler nefretle başlıyor işte, Kewell'ı Galatasaray'da tanıdım. Futbola ateşi sönmedi, sahada olduğu her dakika en yüksek mücadeleyi verdi. Artık gergin değildi tabii, tecrübeli sınıfındaydı ve Kewell'ı sevmeyen bir Fenerbahçeli, Beşiktaşlı tanımadım. Galatasaraylılar ise çok sevdi, en çok sevenlerin başında da ben geldim.

O güne dönersek, tarih her zaman olduğu gibi Galatasaray'ı yazdı. 2-2'yle finale çıktık, o gün kazanabilirdik de ama istediğimizi aldık. Hagi'si, Hakan Şükür'ü olanlar kazandı. Hakan Şükür'ün attığı o golü kaç forvet atabilirdi ki ya da Hagi'nin gösterdiği aklı, Taffarel'in devleşmesi, Bülent Korkmaz'ın liderliği. Biz Galatasaraylılar gerçekten şanslı, özellikle de o günleri yaşayanlar, o günleri yaşayarak büyüyenler..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir