15 Nisan 2016 Cuma

Diego Farias'ı Tanıyan, Bilen?


Şimdi futbolcuyu tanıtmamı bekliyorsunuz ama tanımıyorum, pek de tanıyan çıkacağını zannetmiyorum. Ancak video izler öyle yorum yaparız ki Galatasaray'ın gündeminde mi o da net değil. İtalyan basınının iddiası bu ve transfer olaylarında yerli basından ziyade yabancı basını takip etmeyi seviyorum.

Diego Farias'ın kariyerine bakayım dedim, sürekli bir kiralanma halinde. Brezilyalı ama kariyerini İtalya'da geçiriyor, İtalyan demek daha mümkün hatta. Chievo, Verona, Padova, Sassuolo ve Cagliari gibi takımlarda oynamış, buralarda gezen bir isim. Potansiyel desem bir atak yapamamış, zirve hatta ona yakın takımlarda bile boy gösterememiş. Yaş 25, genç bir futbolcu değil. Sözleşmesi 2019'a kadar devam ediyor, makul bir adım gibi de görünmüyor ve şu an Cagliari formasıyla Serie B'de boy göstermekte. Nedir bu adamın harikası, bilen varsa yorum kısmında yazabilir.

İstatistiklerine bakıyorum, bu sezon 31 maçta 13 gol 12 asist. Kendisi kanat oyuncusu olarak görünüyor ama söylenenlere göre bu sezon 4-3-1-2'nin tamamlayıcı forveti. Benim sezon başında Galatasaray 4-3-1-2 oynasın derken Podolski için düşündüğüm pozisyon. Ama şöyle de bir durum var, Serie B fazlasıyla dalgalı bir lig. Bir sezon patlama yapanın ertesi sezon ismi bir anda kaybolabiliyor. 

Videolarına bakalım, sağlıklı değil ama başka da bir formül yok;

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir