8 Nisan 2016 Cuma

SC Nostalji #55; Mehmet Güven


Galatasaray'ın meşhur 87-88 jenerasyonuna tekrar inmemiz gerekecek, bundan sonra da bir çok kez inmemiz gerektiği gibi. Herkes Arda Turan gibi yıldız olamadı belki ama o jenerasyon Arda Turan gibi yıldız potansiyeli barındıran futbolcularla doluydu, hatta Arda Turan o listede ilk 3'de miydi, o da tartışılır. Futbolda kimin nereye geleceği belli olmuyor, doğru yerde doğru zamanda olmak, o yerde de doğru işler yapmak önemli.

Mehmet Güven de o jenerasyonun önemli isimlerinden. Hatta öyle ki altyapılarda oynadığı dönemde o ekibin Zidane'si olduğu söylenirdi. Hatta A takımda şans buldukları zaman Arda Turan'ın Mehmet Güven'le ilgili şunu söylediğini hatırlarım "Real Madrid'de Gago'yu izliyoruz mesela ama Mehmet Güven'den daha yetenekli değil". Kimin potansiyeli daha iyiydi bilmem ama Mehmet Güven'in şimdilerde futbolcu olmaya başladığını söyleyebilirim.

Şans bulamayan isimlerden değildi, başta bunu belirteyim. Bazı genç isimler hiç şans bulamadan takımdan ayrılırlar, sonra isimlerini duyarız. Mehmet Güven'in ise fena olmayan bir Galatasaray geçmişi var aslında, her dönem iyi şanslar yakaladı.

Kendisine düzenli formayı ilk veren isim Eric Gerets. Düzenli derken, sıklıkla forma şansı buluyordu, 2 maç oynayıp 20 maç ortadan kaybolanlardan değil, rotasyonun bir parçasıydı. O da 2006-2007 sezonuna denk gelir. Saidou ayrıldıktan sonra uzun bir zaman defansif orta saha transferi yapamadık ve sezona Mehmet Güven'le başlamıştık. Sonra Inamoto, Mehmet Topal derken forma şansı azaldı ama o sezon adını duymaya başladık.

Feldkamp da onun için bir şanstı, yine sıklıkla forma şansı buldu, Mehmet Topal'la birlikte defansif orta saha anlamında rotasyonu oluşturdular. O dönem gelişim de sağladığını söyleyebilirim. Skibbe'yle birlikte ise takımın önemli yüzlerinden biriydi, genç bir isim olmaktan sıyrıldığı dönem ama bir türlü rotasyon futbolcusu olmanın ötesine geçemedi, o sıçramayı gerçekleştiremedi. 

Rijkaard'ın hazırlık kampında yer aldı, hatta o dönem için kendisinden çok umutluydum ama transfer sezonunun sonlarına doğru Ufuk Ceylan transferinde takas olarak Manisaspor yolunu tuttu. Sonrasında Eskişehirspor, Konyaspor derken bugün Osmanlıspor formasını giymekte. Süper Lig'den hiç düşmedi, çizgisi daima belirli bir düzeyde kaldı ama bu dönem Osmanlıspor'la kariyerinin en iyi günlerini yaşamakta.

Galatasaray'daki döneminde oyunun iki yönünde de oynayan bir orta sahaydı. Teknik düzeyi, futbol aklı yüksekti ama temposu düşüktü. Yıllar ise onu defansif orta saha kıldı, daha sertleşti, agresifleşti, belki eski futbol yeteneği kalmadı ama Süper Lig için aranan yüzlerden biri oldu ki hatrı sayılır orta sahalardan biri de olduğunu düşünüyorum, aynı çıkışı Musa Çağıran'da da görüyoruz..

1 yorum:

  1. Benim ergune benzettigim bir isim. sogukkanli rahat oynayan bir oyuncu.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir