28 Nisan 2016 Perşembe

Schalke 04'ün Döktüğü Yapraklardan Galatasaray'a Ne Kalır?


Bild'in haberine göre Schalke 04'ün Huntelaar, Di Santo, Neustadter, Sidney Sam, Kaan Ayhan ve Avdijaj gibi isimlerle yolları ayırması bekleniyor. Haliyle de akıllara Galatasaray geliyor, acaba hangi isimler bizim için faydalı olabilir? Ben de sevgili dostum Cihan Şerbetçioğlu'na sordum, bu konuda Almanya'dan bakan bir göze ihtiyaç duyduğum için..

Klass- Jan Huntelaar: Usta bir golcü, bundan kimsenin kuşkusu yok. Golü koklaması, fırsatçılığı, gol koşuları dünyada sayılı bir isim ama sakatlık sorunlarıyla da uğraştığını söylemek lazım, yaş 32 oldu. Geçmişte de az pres yapan biriydi, şimdilerde ise iyice ekonomik oynamaya başladı ki Galatasaray'a gelmesi durumunda Sneijder, Podolski gibi isimlerin yanında Huntelaar'ın de defansif yükünü çekmek gerekecek. Bu sezona baktığımızda da hedef maçlarda müthiş işler yaptı, kalan maçlarda ise son derece ekonomik oynadı. Eğer Çin pazarı işin içine girmezse şu an için tek talibi Ajax, onların da maaş tabanı belli. Schalke 04 yıllık ücreti fazla olduğu için kendisiyle yolları ayırıyor ve bonservis bile istemeyebilir.

Franco Di Santo: İngiltere kariyeri hayal kırıklığı olmuş ama Werder Bremen'de kendisini bulmuştu. Schalke 04 onu 6 milyon avro gibi bir rakama almıştı, bu anlamda pahalı bir hamle olur ki yıllık ücreti de 2 - 2.5 milyon avro arasında konuşulur. Huntelaar benzeri bir isim, onun kadar usta değil ama daha hızlı bir futbolcu. Bu anlamda 3 yıl önceki Burak Yılmaz'a benzer. Sıkıntı ise Huntelaar'la birlikte olmaması, bu ikili birbirini tamamlayamadı. Yedek bıraktıklarında da sorun oldu ve ayrılık kararı aldılar. Werder Bremen'de parladığı dönemde 4-4-2 oynuyorlardı, Schalke'de ise durum çok daha farklı.

Roman Neustadter: Aslında Fabian Ernst demem yeterli olur ama yine de bu kadar kısa kesmeyelim. Pis işleri yapan bir orta saha, tabir-i caizse "hamal" diye nitelendirilen isimlerden. Çok koşar, mücadele eder, fazla teknik değildir ama basit oynar, fazla hata yapmaz. Bu anlamda tam bir görev adamı. Sözleşmesinin bitiyor olmasından ötürü de değerli bir isim, Galatasaray'da görmek isterdim ama EPL pazarının bu tarz isimleri sevdiğini düşünüyorum. Normal şartlarda 1.5 - 2 milyon avro arasına imza attırmak mümkün. Ortalama 12-13 km mesafe kat eden bir futbolcudan bahsediyoruz, Galatasaray'ın arayıp bulamadığı bir tarz.

Sidney Sam: Leverkusen'de bir dönem parladı, oradan Milli Takım'a kadar yükseldi, sonrasında Schalke 04 onun sözleşmesindeki serbest kalma maddesinden yararlandı ve 2.5 milyon avro'ya transfer etmişti. Ama o sezonun sonunda Leverkusen'de sakatlandı ve bir daha toparlayamadı, bu anlamda Schalke 04'de her sezonu kayıp diyebiliriz. Müzmin sakat, disiplinsiz ve çok güçsüz. Stil olarak hızlı, teknik bir sağ açık ama bu transferi gerçekleştirmek çok büyük bir kumar.


Kaan Ayhan: Potansiyeli yüksek bir isim ama seviyeyi bir türlü yükseltemedi, belli bir noktada kaldı ki Schalke 04'de kendisinden umudu yitirdi. Stoper, sağ bek ve ön libero oynayabilen teknik, fizikli bir futbolcu ama pozisyon alma gibi detaylarda sınıfta kaldı. Maaşı 1 milyon avro'nun altında, bonservisi ise yönetimin iç becerebilme yeteneğine göre değişir ama maliyetli bir iş değil. Yeniden yapılanma için de denemeye değer diyelim. kendisi Türk Milli Takım'ını seçtiğinden yabancı statüsünde de değil. Ama Koray Günter'i bile kullanamıyorken Kaan Ayhan'ın gelişimi ne ölçüde olur bilmiyorum.

Donis Avdijaj: Onu da potansiyel olarak kadroda tuttular ama ne fiziken ne de mental anlamda gelişemedi. 2. forvet asıl yeri ama direkt forvette oynayabiliyor. Maliyeti Kaan Ayhan gibi olur ama Galatasaray seviyesinde görmediğim için denemeye değmez diyorum.

1 yorum:

  1. Roman Neustadter hakkında yazılanlara bakılırsa gelse on numara olur çok işimize yarar gibi.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir