20 Mayıs 2016 Cuma

Podolski & Sinan Gümüş, Bu İkiliyi Birlikte 11'de Gördüğümüz Sayı Sadece "2"


Sinan Gümüş'ün Milli Takım ile alakalı durumuyla başlayayım. Yasin Öztekin'in bulunduğu kadroda Sinan Gümüş hayli hayli bulunurdu, hatta cezalı ve formsuz Gökhan Töre'nin bile şu an için önünde olabilirdi ama uzun zamandır sakat olması, yeni yeni formuna kavuşması Euro 2016 için engel oldu. 

Sakatlık durumu yaşanmasaydı yeri garantiydi, hatta bundan sonrası için de öyle olacak ama ben Milli Takım kadrosunu değerlendirirken Sinan Gümüş neden alınmadı konusuna bu açıdan bakıyorum. Yoksa Mevlüt Erdinç bile kadroda, elbette Sinan Gümüş daha yetenekli ve şu an için önünde olabilir bu isimlerin.

Anlatmak istediğim konu başka. Sezon başında da çok değindim, Podolski & Sinan Gümüş üzerinde çok durdum. Sinan Gümüş'ün Podolski'den öğrenecek çok şeyi var diye de söyledim. Tarz olarak aynı isimler, ikisinin de olayı sol ayak ve gol. Podolski daha güçlü, yıkılmıyor. Sinan Gümüş ise biraz daha kreatif, içe kat ettiğinde daha etkili. Podolski'yi ise hücumun birçok pozisyonunda kullanmak mümkün ama soldan geldiğinde büyük etki eden bir isim. Sneijder'in de varlığında ya da 4-3-3 gibi bir formasyon olduğunda kanatlar hazır aslında ama gelin görün ki kullanamadık.

Bruma'yı Sinan Gümüş için gönderdik diyenler Sinan Gümüş'e şans vermedi, sonrasında Sinan Gümüş'ün formayı kapması zor oldu, Podolski sakatlandı, sonra Sinan Gümüş sakatlandı derken 2. defa bu ikiliyi bir arada 11'de görmüş olabiliriz ve nasıl iyi anlaştıklarına şahit olduk. İyi bir arkadaşlık var, Podolski'nin Sinan Gümüş'ü çok tuttuğunu düşünüyorum, birbirlerinin futbol dillerini anlıyorlar ki sezon başında söylediğim kısma geliyor iş. Sinan Gümüş'ün Podolski'den öğreneceği çok şey var.

Yeni sezonda umarım bir arada görmeye devam ederiz, bu sezon kayıp, çoğu görmek istediğim şeyi maalesef yaşayamadım ama yeni sezonda kadroya bakınca önemli kozlar var elimizde. Daha Bruma dönecek, transfer yapmasak bile iyi bir kanat rotasyonu bizi bekler..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir