18 Mayıs 2016 Çarşamba

Galatasaray & Rodallega, Konuşalım Bakalım


Donk & Akhisar Belediyespor iddiası bir süredir var. İlk başta duyduğumda ihtimal vermemiştim, nedeni de Donk'un kazandığı 1.5 milyon avro yıllık ücret. Donk'un büyük fedakarlık yapması gerekiyordu ama Akhisar Belediyespor'un da yıllık 1 milyon avro civarlarına çıkabildiğini öğrendim. Donk'u Rıza Çalımbay'ın Kasımpaşa'sı da ister diye düşünüyorum, Galatasaray'da maalesef olmadı ve kendisi üzerinde yaratılan bu sevgisizlik ortamında da tutunamaz. Fedakarlık yapıp gitmeyi kafasına koyduysa da aslında o kadar gamsız değil mi sorusunu beraberinde getirebilir.

Akhisar Belediyespor ve Kasımpaşa denildiğinde de Galatasaray'ın forvet sıkıntısından kaynaklı Rodallega ve Eren Derdiyok isimleri haliyle konuşulacak. Basında çıkan iddialara bakınca da Galatasaray'ın Rodallega'ya daha sıcak olduğunu görüyoruz. Ama ortada teknik direktör yok, sportif aş yapılanması deniyor, futbol aklı kim, bu transferleri kim düşünüyor ve yapıyor gibi sorulara da maalesef ki verebileceğimiz cevap yok. Çıkan haberler kaynaklı kafa patlatıyoruz işte.

Galatasaray'ın gençleşmesi gerekiyor, bu büyük bir gerçek. İskeletin bazı parçaları 30'un üzerinde ve hem maliyetli hem de genç adımların atılması gerekiyor. Bir sezon Avrupa'da olmayacağımızı da düşünerek bir fırsat var aslında ama görünen o ki öncelik görünen forvet ve orta saha transferinde çok da yaşa bakmadan "kendi akıllarınca" bir nokta atış düşünüyorlar olabilir.

Rodallega ile ilgili asla sıkıntım yok, kendisi çok beğendiğim, tuttuğum bir forvet. Bazı futbolcular için tek başına takım diyorum, o isimler de genellikle forvet oluyor. Eto'o mesela, takımı bir anlamda tek başına ligde tuttu. Rodallega da Akhisar Belediyespor'un yıllardan bu yana sürdürdüğü iyi forvet hamlelerinden biri, hatta en iyisi bile diyebilirim. Niasse'de avantajları genç olmasıydı, büyük kazandılar, büyük katkı aldılar. Gekas büyük tecrübe kattı ama Rodallega tek başına takım hüviyeti kazandı.

Onunla ilgili tek kaygım yaş olur, 30 yaşında. Özellik anlamında bakınca çok hareketli bir futbolcu, sürekli geziyor, şut özelliği var ve ısrarla deniyor, en önemli özelliği ki bence çok güçlü, yıkılmıyor ve hızlı bir isim. Rakip savunmanın arkasına sarkınca durdurulması güç. Ligde de 19 golü var ki bir maç daha oynayacak. Akhisar Belediyespor kısır bir takım aslında, 42 gol atmışlar ve 19'u Rodallega'ya ait. 


Kariyerli de bir isim aslında, Wigan, Fulham gibi takımlarda oynadı, Premier Lig için bilinen de bir isimdi. Kolombiya Milli Takım'ında da 44 maçı var ki tecrübe anlamında da fazlasıyla önde. Düşüş yaşıyordu, o da her düşüş yaşayan ve yıldızı sönen forvet gibi ülkemize geldi, tekrar ayağa kalktı. Türk Ligi'nin böyle de bir olayı var, bu tarz isimler ülkeye geldiklerinde ayağa kalkıp, kafalarını tekrar kaldırabiliyorlar. Zamanında Webo da Başakşehir formasıyla bunu yapmıştı ve Fenerbahçe'ye gitti. Yine 30'lu yaşlarda bu transferi yapmıştı ve uzun da bir süre Fenerbahçe forması giymişti. Rodallega da bu yolda, transferine yok diyemem ama gençleşme ve yaş olgusunun üzerinde dururum.

Sözleşmesi sezon sonunda bitecek, konuşulan Donk olayı var veya takasta başka isimler de gündemde olabilir derken ortaya büyük bir maliyet çıkmaz diye düşünüyorum. Galatasaray'ın ülke içerisinden aldığı yabancılarda çok fazla başarı elde etmişliği yok ama Rodallega denenebilir, Emre Güral'ın da geldiğini düşünerek, bu ikiliye bir de scout işi, genç bir yabancı ile takviye yapılırsa forvet rotasyonu nefes alır diye düşünüyorum..

2 yorum:

  1. Abi ister inan ister inanma ama
    Rodallega ile anlaştık.
    Kaynak Saglam
    Bir tarartar
    Macsonu Dursun Ozbekle Foto cektiryor. Taraftar Hugoyu alalım diyor oylesine
    Dursun Özbek ise oldu o iş diyor.
    Sacma gelebilir ama olayı ogrenme seklim karisik. Kisaca ozetledim.
    Yorumu acmana gerek yok okuduysan yeter. İnanmasan bile aklinin ucunda kalsn

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olabilir, neden olmasın. Paylaştığın için çok teşekkür ederim :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir