31 Mayıs 2016 Salı

Galatasaray'da Beğenilmeyen Dzemaili Euro 2016'da, Peki Ya Transferi İstenen Gökhan İnler?


Leicester City'de şampiyonluk gören Gökhan İnler, İsviçre'nin Euro 2016 kadrosunda yok. çünkü düzenli forma şansı bulamadı. Galatasaray'ın gözden çıkararak Genoa'ya kiraladığı (ücretini kendi ödeyerek) Dzemaili ise Euro 2016 kadrosunda yerini aldı. Oysa biz yaz döneminde transfer için Gökhan İnler'in peşinden çok koşmuştuk değil mi?

Gökhan İnler iyi bir futbolcudur ayrı da Galatasaray'ın Dzemaili'yi bu şartlarda gözden çıkarması büyük bir ön yargının neticesiydi. Dün Ontivero için kamp kadrosunda yer almalıydı diyordum da Dzemaili 2. kamp döneminde yer aldı ama sadece bir hazırlık maçında 10 dakika şans buldu, ısrarla gönderilmek istendi ve son gün parası da ödenerek gönderildi.

Oysa biten sezona bakıyoruz, Galatasaray'ın kadro rotasyonuna ve Dzemaili bu kadroda şans bulamaz mıydı sorusu ister istemez soruluyor. Hadi Hamza Hoca'nın 4-2-3-1'ine uyan bir orta saha tipi değil diyelim, iyi de oynasalar Selçuk İnan & Bilal Kısa ikilisiyle devam ettin, alternatifini de Jose Rodriguez olarak belirleyerek. Aynı şey Bruma ve Telles'in pozisyonları için de geçerli. Sonra da gördüğüm şey, varlık içerisinde kendimizi yoksullaştırdığımız. 

Neyse, kötü kadro planlaması ve ön yargının kurbanı oldu Dzemaili. Transferi yanlıştı dersiniz ki haklı da olabilirsiniz, aldığı 2.2 milyon avro Kadlec tadında ve bir alternatif için fazla demek de mümkün ama parasını siz ödeyerek göndermezsiniz, Kadlec misali kadroda tutup, ihtiyaç olduğu an kullanabilirdiniz. 

Sizin düşünmediğiniz Dzemaili Euro 2016'da, Gökhan İnler ise kadronun dışında kaldı. Gökhan İnler'in takımı Premier Lig'de tarih yazdı ama Dzemaili ise Genoa'da ısrarla şans buldu, sezonun ikinci yarısından itibaren de takımı adına damga vuran isimlerdendi. Sevindiğim nokta takıma geri dönmesi olacak ya da Euro 2016'da yeniden kendini göstermesi durumunda belki yeni bir piyasa imkanı. Parasını biz ödedik ama kiraladık, sözleşmesini de fesh edebilirdik oysa. Kötünün daha da kötü ve olması imkanlı durumları vardı yani.

Peki ya bundan sonra diyelim, asıl önemli konu bu. Dzemaili, Telles ve Bruma gibi futbolcular yeni birer transfer tadında olacaklar. Dzemaili için söylemek gerekirse, yeni teknik adamı ve onun uygulayacağı sistemi görmek gerekecek. 4-2-3-1 için ideal bir orta saha değil ama üçlü orta sahalar için ideal bir tamamlayıcı. Dikine oynamayı seven, daha çok hücumcu, rakip ceza sahasının etrafında gol kovalayan bir orta saha. Bizim böyle dikine oynayan bir orta sahamız olmadı bu sezon, bence eksikliğini de yaşadık.

2 yorum:

  1. dzemaili olayında kıssadan hisse şu.ben burda defalarca yazdım aga.türkiyedeki asıl sıkıntı bonservis değil.oyunculara ödenen maaşlarda.

    bakın dzemaili yi 4 milyon bonservisle alıp yıllık 1 milyon avro vermek bonservissiz alıp yıllık 2.2 milyon vermekten daha avantajlıdır.çünkü avrupada da bonservisten çok oyuncu maaşları önemseniyor.denge açısından.

    hep waris ve costant örneklerini veririm.waris i 6 ya aldın ama maaş ı makul olduğu için 4,5 a satabildin.oynatamadığın halde.ama costanst a verdiğin 2,5 milyon maaş ile elinde patladı oyuncu.ts hala maaşını veriyor.sıfır bonservis ile yolladı.

    YanıtlaSil
  2. cemaliye gelirsek.et mi balık mı anlayamadım aga.cm ve dm pozisyonunda oynayacak agresifliği yok.10 numara oynayacak yeteneğede sahip değil.ama sanki kanat forvet tadında bir şekli var.olcay şahan a benzetebiliriz.onun koşmayan versiyonu.uzaktan şutları ve gol araması fırsatcılığı vs.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir