2 Mayıs 2016 Pazartesi

İki Aynı Bruma Aslında, Bazı Yönleri Geliştiyse Bile


Opta'nın istatistiği, Bruma'nın Galatasaray'da geçirdiği geçen sezonla bu sezonu karşılaştırılmış ki bu sayede Bruma'nın en ölçüde gelişme sağlayıp, sağlayamadığını görebiliyoruz.

Geçtiğimiz sezona bakarsak, Prandelli dönemini bir kenara bırakmak lazım. Çünkü Bruma'nın 2-3 maç dışında hiç şans bulamadığını, hatta 18'e dahi alınmadığını görüyorduk. Hamza Hamzaoğlu'yla birlikte şans bulmaya başladı, çıkış da yakaladı ama bir dönemden sonra geri plana çekildi, daha az kullanıldı. Hatta eleştiriyordum, Bruma'yı kazanan Hamza Hoca ama kaybeden de yine kendisi diye. Yine de kiralanması hataydı, elde alternatif kalmadı, yeri de doldurulamadı. Bruma'yı Sinan Gümüş için yolladık diyenlerin Sinan Gümüş'e de şans vermediğini gördük.

Real Sociedad günlerine bakarsak daha fazla maçta şans buldu ama ilk 11 anlamında değil. Daha çok sonradan oyuna dahil oldu, son zamanlarda ise o şansı dahi az bulmaya başladı. Parladığı bir dönem var, birkaç maç iyi çizgisi vardı, bizleri de heyecanlandıran ama bunu istikrara dökemedi ve Real Sociedad döneminin de onun adına hayal kırıklığı olduğunu söylemek lazım.

Ama gelişme sağladığı bazı özellikler var. Başarılı ikili mücadele oranı yükseldi mesela, bu fizik anlamda güçlenmeye başladığını gösterir. Solda oynaması da artı bir durum, içe kat ettiğinde etkili bir isim olduğunu düşünüyorum ki başarılı çalım sayısı da bu sayede yükseldi. Galatasaray'da ise sağ kanata hapis oynuyordu, solda hiç denenmedi, Bruma da beklentinin aksine bir gelişim göstererek sanki bir defansif kanat oyuncusu olma yolundaydı, hatta Sabri Sarıoğlu hücumda bunun ekmeğini çok yedi. Bu da bir gelişim ama beklenti bu değil.

Kilit pas sayısı düşmüş mesela, gol & asist rakamları ise yine yok gibi bir şey. Bruma gibi bir ismin daha çok gol atmasını, asist yapmasını beklersiniz ama bunu sağlayamıyor. Koordinasyon problemi olduğundan bahsediyorduk, nerede ne yapacağını bilmemesinden. Şut atılacağı zaman şut atmaması, pas atacağı zaman pas atmaması gibi, bu yönde de bir gelişim yok.

Ama ben dönmesini istiyorum, iyi bir teknik adamın elinde görmek en büyük dileğim. Gençleşiyorum diyen Galatasaray için önemli bir isim, kullanılması gerekiyor. Opsiyonu da kullanılmadı ve yok parasına kendisinden vazgeçmek mantıksız. Şanssızlığı yaşadığı büyük sakatlıktı, o günden bu yana geri dönemedi. Fatih Terim kendisinden umutluydu ve sezona da iyi girmişti ama hocanın elinde keşke daha uzun bir süre görebilseydik. Yine böyle güven aşılayacak bir teknik adam gerekecek kendisine..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir