22 Mayıs 2016 Pazar

Sezonun Özeti, Bu Sezon Galatasaray Formasıyla En Çok Maça Çıkan Futbolcular


Bu sezon Galatasaray formasıyla en çok maça çıkan isimlere bakmak lazım, bu sezonu özetlemek adına. Neden bu durumdayız, neden başarısız olduk, neden kadro planlaması kötü yapıldı, neden bu kadar fazla sakatlık verdi gibi soruların cevabı da bu istatistik içerisinde. Tam anlamıyla 2015-2016 sezonunu anlatan.

Bu sezon Galatasaray formasıyla en çok maça çıkan isim 48 maçta Yasin Öztekin. İlginç ki bu sezon kariyerinin de en çok gol attığı sezonu yaşadı ama performans anlamında başarılı mı, hayır. Geçen sezonuyla kıyaslanır mı, yine hayır. Sneijder, Telles ve Yasin Öztekin'in sol tarafta kurduğu bir koalisyon vardı, bu sezon göremediğimiz. Sneijder'i sakatlıklara kurban verdik, Telles'i ise yok yere kiralık gönderdik. Yasin Öztekin'in sonu ise ego oldu, kendisini bir anda kaf dağında görmesi. Sezon başında Y7 mevzusuyla başladı, kontratını beğenmemesiyle devam etti. Son halkası da şahsi oyunu, kendine çalışması. Sonuç ortada. Geçen sezonun kahramanlarından biri bir anda bu sezonun en sevilmeyen figürlerinden biri halini aldı ve bunu yaratan da kendisi.

İkinci isim 47 maçla Muslera, bu klasik. Üzerinde çok durmamak gerekiyor. Sadece şu eklenir, öyle bir sezon oldu ki Türkiye Kupası olmazsa olmaz halini aldı ve klasik şekilde yaptığımız kaleci rotasyonunu hiç yapamadık, Muslera sürekli kaledeydi, çok yıprandı ama sezonun finalinde Galatasaray iddia yarattıysa yine Muslera sayesinde.

Üçüncü isim ise 46 maçla Umut Bulut. Ne kadar hazin bir tablo. Bu sezon Başakşehir'in stoperi Yalçın Ayhan'ın Umut Bulut'dan çok daha fazla gol attığını biliyordunuz değil mi? Yaratılamayan forvet rotasyonu işte, yaz dönemine kesilir bu ihale. X oyuncuyu alsak Y ne olacak, X oyuncu tarzında elimde Y ve Z var diyerek o dönem bu rotasyon sağlanmadı, sonrasında Burak Yılmaz sakatlandı ve Çin'e satıldı derken Umut Bulut'la yola devam ettik. Galatasaray'ın sorunu yine de gol atmak değil, bu konuda da Podolski'ye teşekkür edelim ama forvet sorunu büyük. Podolski son haftalarda bunu da çözmeye çalışıyor. Sonuç olarak, asıl ihaleyi Umut Bulut'a bırakmıyorum, bizi ona mecbur edenlere bırakıyorum.

Dördüncü isim 43 maçla Hakan Balta. Bu sezon düşüşte, o da geçen sezonun gerisinde, eklemek lazım. Sakatlık sorunuyla da uğraştı ama bu konuda bir Chedjou veya Denayer değildi. Benim kafamda olan rotasyon Chedjou & Denayer üzerineydi, Hakan Balta ise daima güvenebileceğiniz, yedek kalmayı da sorun etmeyecek bir koz ama o kadar sakatlık yaşandı ki Hakan Balta da üst üste oynamak zorunda kaldı, haliyle de çizgisini koruyamadı. 

Beşinci ve son isim yine 43 maçla Olcan Adın. Geçen sezonun hayal kırıklığıydı, bu sezon herhangi bir beklenti olmadığı için hayal kırıklığı diyemem, çünkü bir şey beklemiyordum. Bu da işte Galatasaray kadro planlamasının kötü ürünü. Sinan Gümüş onca maç şans bulamadı, Olcan Adın oynadı. Bir dönem Carole sakatlandı, yine o oynadı. Bruma'nın gidişi, biten kanat rotasyonu derken Olcan Adın'a mecbur kaldı takım. Burada da suç onun değil, bizi ona mecbur edenlerde..

3 yorum:

  1. oynadıkları maçtan çok aldıkları dakikalara bakarsan daha iyi analiz etmiş olursun.en çok maça çıkan isim yanıltır.en fazla dakika alan oyuncu olarak bakmak lazım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elbette biliyorum ama farketmiyor. Hamle imkanı anlamında da zayifsin, kulüben yok. Hepsini özetliyor bu ki Yasin ve Umut alınan dakikalarda da üst sırada. Yer değişmiyor.

      Sil
  2. Olcan'la ilgili olarak "beklentiye girmeme" durumu Sabri için de geçerli. Eğer Sabri'den beklenti olmazsa o sezon performansı pik yapıyor. Ama birinci sağ bek olarak Sabri'yi yazınca baskının altında eziliyor. Geçen sezon mesela, kadro dışı kalıp da beklenti düştüğünde tekrar kadroya alınıp en iyi sezonunu yaşadı hem oyun hem istatistik anlamında. Bu sezona ise birinci sağ bek olarak girince baskının altında ezildi. Özetle, ligin en iyi yedek sağ beki kesinlikle Sabri'dir.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir