7 Haziran 2016 Salı

Bir Insua Bir de Gallardo Vardı

Federico Insua.. 36 yaşında ve gün itibariyle futbola başladığı kulüp olan Argentinos'da futbolu bıraktı. Herkesin bir anlamda hayali, başladığı yerde bitirmek. Insua da bunu başaranlardan. 

Türkiye'de Bursaspor formasını giydi ama kendisini daha çok Galatasaraylılar hatırlar. Bursaspor kariyeri hayal kırıklığıydı, o dönem transfer edilen birçok futbolcu gibi. Şampiyonluk ve o pozisyonda oynayan Batalla'nın üzerine gelmişti ama yarattığı hayal kırıklığı büyük oldu.

Galatasaraylıların hatırlama nedeni de 2000'li yıllar. Bir Gallardo bir de Insua. Her transfer dönemlerinde isimlerini duyardık ama bir türlü transferleri gerçekleşmedi. Bursaspor'a geldiğinde de ilk bu sorulmuştu, yıllarca Galatasaray'ın gündemine gelmiştin diye. 

O dönem için Bursaspor'un da en büyük kozu şuydu, "Galatasaray alamadı ama biz aldık". Galatasaray onu istediğinde Boca, Malaga ve Gladbach gibi kariyerler vardı, uğruna iyi bonservisler de ödendi ama iyi bir Arjantin kariyeri olmasına rağmen Avrupa'da yapamadı. Kariyeri boyunca da 10 tane takım dolaştı.

Gallardo da aslında aynı kaderi yaşamış ama Insua kadar takım gezmemiş. Kendisi bir River Plate efsanesidir ve Avrupa'da da PSG, Monaco gibi denemeleri olmuştu. O da Galatasaray'ın her dönem gündemine gelir, transferi bir türlü gerçekleşmezdi. Şimdilerde önemli bir teknik direktör oldu, bakalım Insua'nın bundan sonrası nasıl şekillenecek.


Federico Insua'nın son hali ise bu fotoğraf. Değişim büyük, bu Insua demeseler tanıyamazdım..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir