7 Haziran 2016 Salı

Emre Mor Borussia Dortmund'da


İki açıdan mutlu olduğum bir adım. Birincisi Emre Mor, mutluluk nedenim de Türkiye'ye uğramadan bu transferi yapması. Gerek takım gerek lig anlamında kendisi için en doğru yere gitti ki çok fazla uyum sorunu yaşayacağını da düşünmüyorum. 

Top onda artık, kendisini öğrenmeye adayacak ve çok çalışacak. Tuchel de onun adına iyi bir yetiştirici olacaktır, umarım yoluna bakar. İkincisi ise Borussia Dortmund'a gitmiş olması, büyük sempati duyduğum, sevdiğim ve takip ettiğim bir takım. Şimdi Emre Mor için de ekstra olarak izleyeceğiz.

Dortmund için yeni bir isim değil, tüm sezondur takip ediyorlardı. Bizler Emre Mor'u yeni yeni tanıyor olabiliriz ama çoğu takımın radarında olan bir isimdi. Ülkemiz takımları adına yazılıyordu ya, o kadar kolay değilmiş yani bu iş. Türk Milli Takım'ı ile oynadığı iki hazırlık maçı ve verdiği görüntü belki de transfer sürecini hızlandırmış olabilir ama bu maçlara bakarak Dortmund transferi gerçekleşti demek imkansız. Bu takımlar 1-2 maç üzerinden transfer yapmazlar ki Dortmund'un bu dönem yaptığı transferlere baktığımızda da 25 yaş üzerinde futbolcu yok.

Emre Mor mutlaka şans bulacak, yedeğin yedeği olmaya gitmiyor. Tuchel'in ligin devre arasında A takıma dahil ettiği 17 yaşındaki Pulusic 11 maçta forma giydi mesela. Emre Mor adına da büyük bir yatırım yaptılar. X İngiliz kulübüne gidip, gelişmesi için 2-3 yıl çeşitli takımlarda sürgün hayatı yaşayacağına doğru adrese gittiğini düşünüyorum. Yukarıda da dediğim gibi Emre Mor'un yapması gereken sadece çalışmak.

Çok büyük bir potansiyel, inanılmaz yetenekli. Topla akıp gidiyor, ateşleyici gücü yüksek. Euro 2016 öncesinde de Dortmund'un bu işi bitirmiş olması güzel, daha başka talipleri de konuşabilirdik. Görüldü ki turnuvada Türkiye'nin önemli kozlarından biri olacak, Fatih Terim'in en büyük sürprizi..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir