27 Haziran 2016 Pazartesi

Galatasaray'ın Forvet Gündemi, Rodallega'nın Yanına Kim?


Galatasaray'ın iki forvet birden alacağını düşünüyorum, Podolski de bu hatta destekleyici 3. isim olur. Soru şu ki bu iki isim kim olacak. Biri Rodallega diyebiliriz, artık herkesin konuştuğu bir durum. Rodallega'yı takviye edecek isim için ise yerli basından ziyade dış basının yazdığı isimler var. Florin Andone, Oumar Niasse, Moussa Dembele ya da Denis Alibec gibi.

Olası forvet rotasyonu üzerine daha önce de yazmıştım ama ekleyeyim, yeni sezonda hangi formasyonu kullanacağımız burada mühim olan. Sneijder'in varlığında 4-2-3-1 kesin, bu yüzden elinizde iki iyi forvetin olması, bu isimleri de ya Emre Güral ya da Podolski destekli üçlemek işimizi görür.  

Geçen sezonu hatırlamak dahi istemeyiz, olmayan bir rotasyonla yola çıkmıştık. Yaz dönemi konuşulmayan forvet kalmadı ama Burak Yılmaz, Umut Bulut ikilisinin "bence" üzerine doğru ismi almamak çok şey kaybettirdi. Mario Gomez'i izledik tüm sezon ya da biraz daha düşeyim, taraftarın isyan ettiği Niasse. Burak Yılmaz'a güvendik, uzun sakatlık derken Umut Bulut'a kaldık, daha kötüsü kulübede forvet alternatifi bile bulamadık. Neyse ki Riekerink'in Podolski'den sahte 9 yapması sezonun sonuna doğru Galatasaray'ı biraz rayına soktu.

Rodallega'yı daha önce yazmıştım, isteyenler tekrar okuyabilir; 

Diğer isimler için ise çok fazla yorum yapamam, daha yakından takip etmek lazım ama bildiğim ve tanıyan arkadaşlarıma sorup öğrendiğim kadarını kısaca yazayım. Niasse'yi tanıyoruz gerçi, hızlı ve bitirici bir futbolcu. Hareketli oyunu sever, mücadele eder. Bu sezon Lokomotiv Moskova ile müthiş bir çıkış yakalayıp inanılmaz bir paraya Everton'a gitti ama yaşattığı hayal kırıklığı da ödenen bonservis dahilinde büyük oldu. Bu yüzden kiralamak mümkün, bir ihtimal.

Moussa Dembele içlerindeki en potansiyelli isim. 20 yaşında, sözleşmesi olmayan ama talibi de bol bir isim. Geleceği büyük ki Liverpool, West Ham gibi takımlar hakkında konuşuluyordu. Zor yani ama imkansız değil, uğraşmak gerekli. 

Florin Andone ise dış basında en çok adı geçen futbolcu. 23 yaşında, geçtiğimiz sezonu İspanya'nın 2. Ligi'nde geçiren ama bu ligi de süpüren bir isim. İyi bir bitirici, mücadele gücü olan, ön alanda hareketli, Rumen ama altyapısını İspanya'da almış bir isim. 1 milyon avro'dan 5 yıllık anlaşıldığı söylense de yüksek bonservisler konuşuluyor, bu anlamda zor olabilir. Geçen sezon 36 maçta 21 gol 7 asisti var. Tam bir kumar hamlesi, Galatasaray'ın böyle bir lüksü var mı bilinmez derdim ama Serdar Aziz hamlesinde gördük ki varmış. Ona bu bonservisi verene kadar Dembele'ye imza parası verilemez mi, elbette verilir. Bu rakamlara yeni Stancu olabilir mi, mümkün. Tutarsa başarı ama tutmazsa zarar büyük.

Denis Alibec ise Konyaspor'la anlaştığı söylenen bir isimdi ama sonrasında olmadı. Menajerinin Becali olması ve son zamanlarda Becali'nin buralarda volta atması ihtimal yaratıyor. Onu da Euro 2016'da izledik, Pivot özellikli, sırtı dönük de oynayabilen, teknik bir isim ama yeterliliği tartışılır. Böyle bir isme ihtiyaç var gerçi, elimizde olmayan bir tarz ama alternatif anlamda düşünülebilir belki de. Geçen sezonu 33 maçta 19 gol 14 asist, Romanya Ligi'nde. Golden ziyade asist rakamları çok etkileyici.

1 yorum:

  1. alibec son maçta ilk 11 e girdi ama şanssız şekilde sakatlandı.ben beğenmiştim oynadığı süre içinde.uzun boylu ve tekniği fena değil.biraz ağır gibi gözüksede kısa zamanda hızlanabiliyor.sakatlanmışken düşük maliyetle alınabilir tabi.

    becali demişken becali gene toplamış romanyanın bütün iyi futbolcularını.an itibariyle karabükle çalışıyor becali.romanya futbolu gelişim içinde.romanyadan alınacak oyuncularda uyum sorunu fazla olmaz.

    stancu örneğinde olduğu gibi.büyük takımdan gidince küçük takımda salmadı.işini yapmaya devam etti.genelde disiplinlilerdir.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir