30 Haziran 2016 Perşembe

Jem Karacan ve Umut Gündoğan'a Kalan Orta Saha Rotasyonu, En Azından Bugün İçin


Gidenleri konuşuyoruz. Bilal Kısa, Emre Çolak, Furkan Özçal ve Jose Rodriguez gibi. Dzemaili'nin de kalmayacağı hemen hemen belli, Donk'u tutmak istemiyorlar derken ortaya çıkan tablo şu. Galatasaray'ın şu an elinde kalan tek orta saha Selçuk İnan. Tabii Jem Karacan, Umut Gündoğan'ları saymıyorsak.

Geçen sezonun en sıkıntılı pozisyonuydu, buna herkes katılır. Forvet desek değil, Galatasaray'ın gol sorunu yoktu, forvet sıkıntısı çok büyük olmasına rağmen. İsim isim bakıldığında stoper konusu da büyük sıkıntı değildi ama Galatasaray'ın tutamaması en büyük meselesiydi. Bunda da orta sahanın yapısı en büyük faktör oldu. İyi bir defansif orta saha bulamadık, kimine göre yeni Melo'yu ama Melo kalmış olsaydı da (ilerleyen yaşlar itibariyle) bu sorun belki böyle olmayacaktı ama mutlaka yaşanacaktı.

Selçuk İnan'ın düşen temposundan bahsediyoruz, doğaldır da. Yaşlar ilerliyor dediğim gibi, eski hareketliliği yakalamak zor ama Selçuk İnan gibi bir isimden de vazgeçemiyoruz. Dolayısıyla ona nefes aldıracak bir orta saha rotasyonu kurulmak zorunda. Nasıl oynayacağımızı da bilmiyorum, üçlü orta saha mı, 4-2-3-1 mi? 4-2-3-1 devam ediyorsa Selçuk İnan'ın yanındaki isim amansız tempolu ve agresif olmak zorunda. Üçlü orta saha ise Selçuk İnan'ı orta sahanın en gerisinde kullanıp, etrafını ise iki tempolu ama oyunun iki yönünü oynayacak isimle kullanmalı.

Mesele bununla kalmıyor, 6 numara bulduk diyelim. Bu isimlerin alternatifi de yok elde. Orta saha rotasyonu boşaldı, kimse kalmadı hatta. Selçuk İnan'a da alternatif bulmalı, 6 numaranın üzerine bir 6 numara daha gelmeli. Hatta o rotasyonu dolduracak +1 isim daha. Yoksa Jem Karacan ve Umut Gündoğan'a kalıyor iş ya da Salih Dursun'un orta saha oynayabilmesine. Tehlikenin farkında mısınız bilmiyorum ama kadroyu boşaltırken dahi plansız ve programsız hareket ediyoruz. 

4 yorum:

  1. benim anlamadığım olay şu hafız.donk stoper değil mi?orjini stoper bir oyuncu.ayakları iyi bir oyuncu.imdi donk-semih-chedju-koray var.hatta milli takımda stoper oynayan son sezonunda stoper oynayan hakan balta var.5 stoperin üzerine serdar aziz alındı anormal rakamlarla.akıl alır gibi değil.

    geçen sezon forvet pozisyonunu boşalttılar.melo nun yerini doldurmadılar.bu sezonda orta saha rotasyonu boşaldı an itibariyle.

    selçuk inan dan daha agresif bir cm arayışı yok mu?bırak rotasyonu an itibariyle direk 11 oyuncusuda yok bana göre.selçuk inan avrupa da bu temposuyla ve gücüyle oynayamaz aga.haliylen melo olmadığı gibi selçuk ta yok aslında.

    en son stoper ihtiyacı vardı .hali hazırda 5 stoper var aga.mesele bu 5 oyuncudan ideal 2 ismi bulup devamlı oynatıp uyum sorununu gidermek.

    şenol güneşin devamlı dediği gibi önce eldekilerden bişeyler üretebilmek.

    bence beşiktaşta galatasarayda aynı hatayı yapıyor.o hata da defansif sorunların bütün sorumluluğunu stoperlere çıkarmak hatası.atiba -ozi ikilisi ile oldukça yumuşak bir orta saha ortaya çıktı.bu ise stoperleri zor duruma sokuyor.galatasarayda da aynı.orta saha ikilisi oldukça yumuşak.fenerbahçede ise kajer in önce kötülenmesi sonra yıldızlaşması ise fenerin zamanla orta saha ikilisi ile takım oyununu oturtması oldu.fener ligin en agresif takımlarından biri oldu.

    ispanya milli takıma bakın.top rakipte olduğunda agresif olmadıklarında sıkıntı yaşadılar.ağır busgets ve yumuşak ineaste fabregas ikilisi.

    olayı hemen stoperlere yıkmamak lazım hocam.

    galatasaraya dönersek.orta ikili yumuşak.sneijder poldi topsuz oyunda yok.bide forveti ekle.yasinde etkin pres gücüne sahip değil.rekor gol yemek süpriz mi aga bu kadro ile.beşiktaş stoper arıyor.bulsalar bile ozi atiba ikilisi ile devam ederlerse gene stoper arayacaklar.çünkü birebirde rakip yetenekli oyuncuları durdurmak zor stoperler için.bugün almanya milli takım stoperi olan boateng i messi cl maçında ne durumlara getirdi hatırla.ama boateng oynamaya devam etti.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Donk'un orjini de orta saha aslında, Kasımpaşa'ya da bu ümitle gelen, mecbur stoper oynayan ve öyle de kalan bir isim. Rıza Çalımbay'la birlikte orta saha oynuyor. Aslında kendisi bir 6 numara da değil, 8 numara. Castro'ydu oradaki 6 numara, Donk 8. Oyunun da iki yönünü oynayan bir isim ama biz defansif orta saha diye aldık, zararlı çıktık.

      Sil
    2. donk olayında kafam karıştı hocam :)

      hafız o değilde bu akhisar acayip oyuncular buluyor.şimdi de transfermarkt da 3 milyon değeri olan sağbek lopes i aldılar.

      dm demişken akhisarlı custodio da fena değildi.akhisar portekiz e üs kurmuş adeta.daglao custodio lopes sami portekiz liginden gelenler.vaz te rodellega da premier lig kariyerli.aslında bu liglerde oynayıp ıskartaya çıkanları iyi takip ediyorlar.misal stephan sesesghon ile vitor anichebe yi serbest bırakmış wba.

      http://www.transfermarkt.de/victor-anichebe/detaillierteleistungsdaten/spieler/39532

      http://www.transfermarkt.de/stephane-sessegnon/detaillierteleistungsdaten/spieler/37157

      buda rodellega

      http://www.transfermarkt.de/hugo-rodallega/detaillierteleistungsdaten/spieler/37934

      ben daha önce çok yazdım.oyuncuya süre vermek çok önemli.verdiğim linklerdeki oyuncuların istatistikleri çok iyi değil.süreleri azalmış.premier ligde bide.rogellega ya bak.son 3 sezon premier ligde az süreler almış.sonra ikinci ligde 10 gol 9 asistlik bir performans göstermiş.tam bi fırsat transferi idi.bazen oynamayan oyuncuyu iyi takip etmek lazım.

      http://www.transfermarkt.de/hatem-ben-arfa/detaillierteleistungsdaten/spieler/18900

      şu ben arfanın dakikalarına bak.kariyeri boyuncu 2000+ dakika süre vermemişler.sadece son sezonda nice te 2842 dakika vermişler ve kariyer rekoru kırdı.aynı rodellega etkisi.oyuncuların çoğu güven sorunu yaşıyor bence.özellikle süre vermediklerinde.hazard dada bu sezon aynı şey oldu.oyundan ilk çıkan hazard olunca o oyuncuyu kaybediyorsun.ama formayı verdin mi alıp seni götürüyor.hamza da aynı şeyi yaptı.en formada olduğu dönemde yasin i devamlı oyundan çıkartıp psikolojisini bozdu.sahada en çok sorumluluk alan isteyen bir oyuncu idi ilk formayı verdiğinde.nice te arfayı bedavaya aldı.son aldığı sürelere bakıp 1 yıllık sözleşme imzaladı.özetle fırsat transferi süre alamanyardan çıkıyor.mesele süre verip vermemek birazda.yani güven vermek.

      Sil
  2. bu arada geçmiş olsun.lig başlamadan bitti.rikerink ile yola devam demişler.akıl alır gibi değil.ya genç bir teknik adam alırsın geleceği vardır.şans verirsin.yada tecrübeli bir teknik adam alırsın tecrübesinden faydalanırsın.rikerink ne hocam.adamın geçmişi yok.geleceğide yok.bu yaştan sonra çıkış yapıp psv ye yada 5 büyük lige mi gidecek aga.çin u 17 takımından gelip teknik direktör oluyor galatasaraya.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir