29 Haziran 2016 Çarşamba

Neden 50 Bin Avro, Neden 0 Değil Ya da 50 Bin İle 0 Arasındaki Fark?


Galatasaray yönetimi ve iş bilmezlikleri listesine eklediğimiz bir madde de Emre Can Coşkun'un Göztepe'ye satışı. Sadece 50 bin avro'dan Göztepe'ye satıldı kendisi, öncelikle futbolcu için hayırlısı olsun. Uzun zamandır PTT 1.Lig'de ve kariyeri bu ligden kaynaklı gelişti, ligin de aranan isimlerden biri oldu. Denizlispor, Alanyaspor ve Giresunspor performansları hiç de kötü değildi, genç yaşında böyle bir kariyer yapmış bir ismi ise sadece 50 bin avro'ya satmak büyük hayal kırıklığı. Maalesef şöyle bir algı oluştu, kadrodan gönderelim de nasıl giderlerse gitsinler. Gidenler de hep en az kazanan ve çoğunlukla genç isimler, yine ekliyorum. Gitmesi gerekenler hala takımda. Emre Can Coşkun'un gidişine lafım yok, Galatasaray'ın bu stoper rotasyonunda zaten şansı yoktu ama yine kiralanabilirdi, daha yüksek bir rakam olabilirdi ya da geri alma ücreti eklenebilirdi. En olmadı sonraki satıştan pay, hiçbiri yok. Sadece 50 bin avro. Düşünüyorum da neden 50 bin avro, neden 0 değil, 0 ile 50 bin avro arasındaki fark nedir? Biz sıradan insanlar için elbette büyük para ama Galatasaray'ı düşününce sıradan bir futbolcunun iki maç başı ücreti bile değil..

8 yorum:

  1. zamanında aykut kocamanda böyle sorular soruyordu :)

    https://www.youtube.com/watch?v=5C_AQ6mPSfA

    avrupada genç oyuncu ya kiralanır yada satın alma opsiyonu ile satılır.daha yeni morata vakıası yaşadık.madrid 20 milyona sattığı oyuncuya geri alma opsiyonu koymuş.30 milyona geri aldılar.

    22 yaşında son sezonunda oldukça iyi süreler almış.kiralanır yada satılır bu oyuncu için doğru karardır.oynamak önemli bu yaşlarda.para kazanmaktan çok oyuncunun gelişimini sağlamak daha öndedir.lakin dediğin gibi şartsız şurtsuz elden çıkarmak akıl alır gibi değil.zaten sana maliyeti neredeyse sıfır maaş olarak.misal transfermarkt da juventusa bakıyorum en az 20 genç oyuncu var kiralanan.büyük kulüpler genç oyuncuları bünyelerine katıp kiraya veriyorlar.olay bu aga.bizde diyorlarki 50 tane sözleşmeli oyuncusu var bir kulübün.juventusunda var aga.çoğu maliyetsiz genç oyuncular.bunda sorun yok.günü kurtarırken geleceğide planlıyorlar.pogba transferi bu tarzın eseri ve tuttu.

    ya hazırlık maçıydı yada türkiye kupası.solbekte oynayan bir genç vardı.çok fazla can ismi olduğundan karıştırıyorum.fena bir oyuncu değildi.emre can yada başka bir can olabilir.

    YanıtlaSil
  2. Üstad şu "gitmesi gerekenler "başlığını bekliyorum senden artık..:)

    YanıtlaSil
  3. Evet bariz tabii..Ama senden duyunca bir başka güzel oluyor:) Bu kadar bariz bir olayı bunca idareci bir araya geldiklerinde nasıl olur da değerlendirmezler?Nasıl olur da bu listenin ilk sıralarından göndermeye başlamazlar..Hayret..Diyeceksin ki sağlam kontratlar var..Yine başa dönüyoruz ki bu da yönetimin hatası zaten..Fenere bakıyorsun,yollamak istediklerini şakndiye yolluyor.kadlec..bruno alves..Doğru biliyorsam eğer bunlar yollandı.Kontratları mı btmişti ya da tazminat ödeyip de mi gönderiyorlar bilmiyorum lakin aziz bu işi çok iyi yapıyor..biz bırak satmayı fesh bile edemiyoruz.Peki hoca belli artık.Bu hocamon gözünden bakarsan nereye kim lazım?Böyle bir yazı bekliyorum zahmet olmazsa..Ellerine sağlık şimdiden..Çok değerli yazıların için...

    YanıtlaSil
  4. Ritüel oldu bloğuna günde 3-5 kez bakmak..bakamadığım günler gerçekten eksik birşeyler kalıyor gibi...Yüreğine sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tekrar teşekkür ettim, çok kıymetli yorumların :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir