28 Haziran 2016 Salı

Sercan Yıldırım & Furkan Özçal, İlk Ayrılanlar En Az Kazananlar


Bilal Kısa'nın ismini görünce takas yoluyla takımdan ayrılan diğer isimlerin üzerine yoğunlaşamadık ama çok da üzerinde durulması gereken isimler değiller zaten. Sercan Yıldırım ve Furkan Özçal'ın takımda kalma ihtimalleri inanın çok azdı ama burada konuşulması gereken politika. Takımdan alakasız paralar kazanan birçok futbolcu var ama ilk gönderilenler kulübün en az kazananları. Bilal Kısa, Emre Çolak diye başlar liste (daha fazla forma şansı buldukları için), Sercan Yıldırım'lara doğru da ilerler.

Şu sorulabilir, takımda 3. forvet olarak Umut Bulut olacağına Sercan Yıldırım olamaz mıydı? Elbette biliyorum, zamanında Balıkesirspor formasıyla Galatasaray maçında yaşananları. O hadise olmasa zaten geçen sezon takımda kalacaktı ama anlatmak istediğim şu, bu nasıl bir politika? En az kazanan isimler ilk gidenler olurken gitmesi gereken asıl isimlerin ısrarla takımda kalması ve onları göndermek adına gösterilmeyen çaba.

Sercan Yıldırım'a dönelim, Hamza Hamzaoğlu kendisinden bir şekilde katkı almasını biliyor. Galatasaray'da da denemişti bunu, Bursaspor'da ise bana göre bu kazanımı yaptı. Sakatlık dönemi olmasaydı Milli Takım adına dahi bir ihtimal belirmişti. Geç de olsa toparladı, özellikle kafa olarak. Dip noktasına doğru ilerliyordu çünkü, Sivasspor ve Şanlıurfaspor maceralarıyla. Balıkesirspor dönemi yeniden uyanması, Bursaspor'la da belki eski potansiyelinden uzaklarda ama iyi bir Süper Lig futbolcusu oldu. Hoca da dilinden anlıyor derken Bursaspor'da kalması onun adına yararlı. 

Yetenekli de, inkar edemeyiz. Teknik, patlayıcı gücü olan bir isim. Atıyor, attırıyor artık, oyun içerisinde de etki ediyor, çok fazla kopukluklar yaşamadan. Deniz Yılmaz misali Hamza Hoca'nın kazanımlarından diyebiliriz. 

Aslında Galatasaray kariyeri de kötü başlamamıştı. Baros & Elmander ikilisinin ardında ilk alternatif oydu ve sonradan oyuna girip gösterdiği olumlu performanslar da vardı. Galatasaray adına ya tutarsa gibisinden bir (yabancı kontenjanı) kaynaklı yatırımdı, ilk etapta iyi gitti ama sonrasında kayboldu. Şike sürecinde adı geçmişti bir ara, forma giyemediği 3-4 hafta var. Sonrası kayıp zaten, Necati Ateş de geldikten sonra 18'e dahi giremedi, sonrasında da Burak Yılmaz'lar derken kiralanma süreci başladı. Geri hikayeyi de biliyorsunuz zaten.


Furkan Özçal transferini ise anlamamıştım. 2012-2013 sezonu yaz döneminin son gün transferiydi. Bonservisi yoktu, çok büyük de bir yetenek değildi. O sezon da şans bulamadı, sonra kiralık günler derken Prandelli kendisini beğeniyordu ama. Aklıma hep o gelir, takımda tutmuştu. Belki çok süre veremedi ama 18'de bulundurduğu bir isimdi. Prandelli sonrasında ise Hamza Hamzaoğlu'nun takımdan ilk gönderdiği isimlerden oldu, biten sezonu da Kayserispor'da kiralık olarak geçirdi. Döndüğünde de takımda kalması imkansız olduğundan gidişi olumsuz değil.

Anlamadığım nokta ise Furkan Özçal'ı Bursaspor'a istemiş olması. Galatasaray'dan göndermişti oysa, şimdi Bursaspor'a hem de Jem Karacan'ın yerine aldırıyor. Furkan Özçal da Süper Lig'in aranan isimlerinden, orta sahada Anadolu takımları açısından iyi bir ilaç, mücadele özelliği, dikine oynamayı düşünmesi ve şut özelliğiyle ama Bursaspor'un onu düşünmesi garip. Kayserispor'da iyiydi, küme düşmemesi mücadelesi verirken de katkısı büyük oldu ama bence ötesi yok. Şu an ötesini başarmış durumda. 

1 yorum:

  1. Furkan Özçal Fatih Terim'in kariyerinde başkada yaptığı hatalı genç oyuncu transferlerinden. Transferinden çok önce Kayseri ile oynadığımız bir maç sonrası Kayseri'nin oyununda soru başka yönde iken, Furkan'a dikkat çekmesi ve övmesi bana enteresan gelmişti. Furkan Bursaspor rotasyonunda yer alabilir ancak bize asla alınmamalıydı. O dönem olan yabancı oyuncu kısıtlaması da,Hamit yada Umut trnsferlerinde olduğu gibi değil etken değil.

    Sercan konusunda ise Hamzaoğlunu seven biri olarak hatalı görüyorum. Geçen sene yaz kampında iyidi. İhtiyacımızda vardı. Kadroda tutacağınıda söyledi. Bu noktaya getiren Hamzaoğluydu ancaksahamızdaki yuhalamadan sonra gönderildi. Hamzaoğlu orada maalesef büyük karakter olma şansını kullanamadı. Yuhalanan (ki bence gerzekliktir) Sercan'ı sonraki ilk maçta 11'e koyacaktı oysa.

    Sizin teknik olarak bildiğiniz işte, bu teknik konuyu bildiğini sanan insanların yönetmesine izin verirseniz. Onların karşısında olma cesaretini gösteremez iseniz. Kötü bir yola girersiniz. Ve o yolun sonu iyi olmaz.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir