11 Haziran 2016 Cumartesi

Yakın Geçmiş Transfer Yanlışlarıyla Dolu, Size Bir Örnek


Günün adamı Payet. Fransa'yı galibiyete taşıyan ve Euro 2016 başladı diyen isim. Tabii ben olayın biraz geçmişi ile alakalıyım. Payet, 2013 yılında Marsilya'ya 8.7 milyon avro karşılığı transfer olmuş, bizim Chedjou'ya 6.3, Bruma'ya ise 10-12 milyon avro arasında bir bonservis verdiğimiz sezon. Sonrasında ise 15 milyon avro karşılığında West Ham'a gitti, bu turnuva sonrasında ise nasıl bir fiyat yapacağını tahmin edemiyorum. Peki Bruma nerede ya da Galatasaray Chedjou'dan istediğini alabildi mi? Bir de şu durum var, Fransa Milli Takım'ında şu an oynayan çoğu isim Ligue 2 görmüş isimler, biz ise oradan futbolcu almaya burun kıvırırız. Kante bundan 3 sezon önce Fransa'nın 3. ligindeydi, peki ya şimdi geldiği nokta? Carole geldiğinde bile neler dedik, sonrasında ne izledik. Doğru transfer yapmak zor değil, özellikle de imkanınızın olduğu yerde. İş doğru harcamakta. Hadi Chedjou stoper, Bruma da çok gençti diyelim, ondan bir sezon önce 8.6 milyon avro verilen Amrabat. Liste uzar böyle, yakın geçmiş büyük transfer yanlışlarıyla dolu..

1 yorum:

  1. hocam türkiyede transferde paranın aşırı yükselmesinin 2 nedeni var.

    birinci neden burda defalarca yazdım.verilen paranın alan ve satan arasında paylaşılması.sen hiç duydun mu bir kulüp bonservis parasını vermedi diye.misal tarık transferi.4,5 milyon avro.bu 4,5 milyon avro nereye gitti belli değil.es es bize bu parayı vermediler falan demedi.misal.demekki burada başka işler dönüyor.misal kulüpler oyuncuya maaş vermiyor haberleri çok duyarız.ama nedense bonservis parasını vermedi haberlerini hiç duymayız.demekki burda bir kırışma üleşme paylaşma sözkonusu.para ne kadar yükselirse kırışma o kadar yükseliyor.

    ikinci nedene gelirsek.yurt dışı transferlerinde genelde bize katar olarak baktıklarından fiyatları acayip yükseltiyorlar.bizde petrol olduğunu zannediyorlar herhalde.bizde petrol yok ama devlet desteği var.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir