24 Haziran 2016 Cuma

Yönetimin Sus Payı Projesi Olduğunu Düşünüyorum "Felipe Melo"


Çıkan haberlerin gerçeklik payı yüksek diye düşünüyorum. Hamit Altıntop'un yıllık 300 bin avro garanti ücret ve maç başılar üzerine uzatılması düşünülen sözleşmesini düşünerek, Melo'nun da geri döndürülmek istemesi doğal. Olası hamleler değil, daha doğrusu olmaması gereken adımlar ama yeni isimler yerine bizler olduğumuz yerde sekmeyi tercih ettiğimizden ya ligimize bakıyoruz ya da eskilerimize.

Felipe Melo'nun bu takıma emeği, katkısı büyük. Galatasaray'da oynadığı her dönem büyük fark yaratmış, takımın ateşleyici gücü olmuş bir isim. Bunları kimse inkar edemez ve her Galatasaraylı da Melo'ya en azından oyun anlamında saygı duyar. Mevzunun derinini bilmiyorum ama gitmeyi de kendisinin istediğini düşünüyorum. Kampa katılmamakta ısrar etti, katıldı ama ısrarla gitmek istedi, kontrat uzatıldı (sevr anlaşması tadında) buna rağmen gitmek önceliğiydi ve transferin son günü gitti. 

Yerini dolduramamak, ısrarla Melo'yu beklemek ve o boşluğu Bilal Kısa'larla geçiştirmeyi istemek teknik heyet ve yönetimin hatası, o ayrı nokta. Melo'yu da aradık, futbolundan öte ateşleyici gücüyle. Ruhu yoktu Galatasaray'ın, maalesef bu anlamda dibe çöktük. Ama tüm bunlar değil ki Melo geri dönmek zorunda anlamına gelsin. 

2 gün sonra 33 yaşına girecek ve geldiğinde de onu çok düşük ücrete getiremeyeceksiniz. Giderken önemli bir bonservis kazandırmıştı, şimdi bedavaya getirmek de mümkün ama hangi şartlarda. Ben şöyle düşündüm, 1 yıllık sözleşme ve 1.5 milyon avro yıllık ücret. Kabul ediyorsa gelsin, madem dönmeyi kendi istiyor, fedakarlık gerekecek. X oyuncuya şu kadar verildi, Melo için normal denilmesin boşuna. Maaş ortalaması üzerinden gitmiyorum, isim isim konuşuyorum ki bu konuda neler yazdığımı zaten takip edenler bilir.

Bir de teknik boyutu var, Selçuk İnan & Melo orta sahasını sanırım kimse hayal etmiyor. Etmemeli, facia bir görüntü olur, 4-2-3-1 üzerinden yürüyeceksek ki Sneijder'in varlığında bu mecburiyet. Mancini döneminde olduğu gibi sol kanatta Sneijder mantığı yürümez, çünkü Mancini yok. Selçuk İnan'ın artık beli dönmüyor derken Melo'nun düşen temposu es geçilemez. Bu ikiliyi yan yana zor görüyorum ama ancak şöyle olur. Selçuk İnan gider, Melo o pozisyona geçer ve yine bir tempolu 6 numara gerekir. Zor yani, ben saha içerisinde Selçuk İnan, Melo, Sneijder üçlüsüne yer bulamadım. 2012'de değiliz maalesef, 2016-2017 sezonuna giriyoruz ki Melo 33, Selçuk İnan 32 yaşında

Yönetimin bir "sus payı" projesi olduğunu düşünüyorum Melo için. Bence geri de dönecek ama zaman ne gösterir hep birlikte göreceğiz. Ortada plan, program ve teknik adam da olmadığını düşünerek yapılacak her şey mübah, şaşırtıcı değil..

1 yorum:

  1. bana öyle geliyorki serdar aziz transferi terim in geleceğine işaret.kesenin ağzını açmışlar kanımca.terim bu yönetimle çalışır mı?asıl bu yönetimle çalışır.terim dominant biri.dominant bir başkan istemez.dursun özbekte anahtarı terime teslim etmeye zaten dünden razı
    .

    şartlarda müsait bence.saha dışı şartlar yani.fener vitorla devam ediyor.son yıllarda yabancı teknik adamın şampiyon olduğu yok süper ligde.onu kafadan ekarte ediyor:)

    beşiktaşta zaten şampiyon olmuş.süper ligde üst üste şampiyon olmak oldukça zor saha dışından dolayı.ne kalıyor geriye.terim li galatasaray.sadece lig var hedef olarak.

    ben tesadüflere inanmam aga.misal denizli ile terim aynı sezonda çalışmadılar.enteresan değil mi?terim fiorentina yoluna giderken denizli fenerin başına geldi.yani bir yol açma vakıası.

    imdi beşiktaşın şampiyonluklarına bakın.son 3 şampiyonluk.3 şampiyonkta benzer sıralama ile gerçekleşmiş.yani fener galatasaray şampiyon olduktan sonra beşiktaş oluyor.sırası hiç değişmemiş.2000-2001 fener 2001-2002 galatasaray 2002-2003 beşiktaş.

    beşiktaşın son 3 şampiyonluğunda da bu sıra var.şampiyonluk araları ise çok benzer.7 sezon 5 sezon 6 sezon luk arayla gelen şampiyonluklar.

    https://tr.wikipedia.org/wiki/S%C3%BCper_Lig_%C5%9Fampiyonlar%C4%B1_listesi

    son 9 sezonda 9 yerli teknik adam şampiyon olmuş.ha terim galatasaraya gelmezse bütün bu komplo teorilerini çöpe atabiliriz:)

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir