3 Temmuz 2016 Pazar

Emrah Başsan & Galatasaray, Mantık Arıyorum, Bulamıyorum..


Şimdiden yazayım, bu transfer açıklandığında bir daha uğraşmamak adına. Twitter'da da değindim aslında, burada biraz daha açayım mevzuyu. Genel anlamda yorumum ise şu, son yıllarda şahit olduğum en anlamsız transfer hamlesi.

Genç bir yetenek diyemeyiz artık, 24 yaşına geldi. Bu süre zarfında da gelemediği nokta ortada. Antalyaspor'da da istikrarsız oynayan, formasını Serdar Özkan'a kaptırmış, Antalyasporluların da bu ayrılık sonrasında hiç üzülmeyeceği bir futbolcu. Deneme yanılma hamlesi, yanılma şansınızın da yüksek olduğu. Bu tip hamleleri yapa yapa bu kadro 40 kişilere ulaştı, sonra da kadromuz çok şişkin diyoruz. Doğal değil mi?

Ayrıca Galatasaray'la idmana çıkıyor ama henüz açıklanmadı. Bu da çok ilginç, taraftar baskısından çekinildiği için transfer açıklanamıyor. Madem taraftar baskısından çekiniliyor, neden tepki yiyeceğiniz hamleler yapmaktan da geri durmuyorsunuz. Bile bile lades, bu hamleyi hala akıl ve mantığa uydurmaya çalışıyorum.

Bence Emre Çolak'ın yerine gelen bir isim ama Emre Çolak kendisinden 3-4 kere daha yetenekli bir isimdi. Emrah Başssan'a Emre Çolak'ın kazandığı kadar ücret vereceksiniz ama onun gerisinde bir ismi kadroya katıyorsunuz. Üstelik pozisyonları da alakasız. Emrah Başsan'ı orta sahaya devşirebilir misiniz bilmem, oynamışlığı var ama kendi pozisyonu olan sağ kanatta dahi yukarıda da dediğim gibi Serdar Özkan'ın gerisinde kalan bir isim.

Kanat rotasyonuna bakıyorum ve Podolski, Sinan Gümüş, Bruma, Yasin Öztekin dörtlüsü hala takımda, kimse gitmedi. Yasin Öztekin'i kulübeden getirdiğiniz sürece bence etkili, Bruma döndü ve şu an için gitmiyor görünüyor. 11'e yazdığımız isimler ise Podolski ve Sinan Gümüş. Şu an Galatasaray'ın transfere en az ihtiyaç duyduğu pozisyon belki de ama biz gidip bir sağ kanat arıyoruz. Sinan Gümüş ve Bruma var, hangisini kesecek? Hadi Bruma gitti diyelim, Bruma'nın yeri böyle mi dolacak? Size bir hata daha.

Hadi illa yerli bir kanat alacağız diyorsunuz, eyvallah diyelim. Engin Bekdemir boştaydı, yetenek anlamında yine Emrah Başsan'ın önünde bir isim. Emrah Başsan Antalyaspor'da son 10 dakikaları oynuyorken Engin Bekdemir takımını kümede tutmak adına en son ana kadar savaşan isimlerden biriydi ki yetenek anlamında üzerinde. Orta sahada da kullanırdınız, 10 numarada da, kanatlarda da. Bir ay boşta bekledi, gitti Osmanlıspor'a imza attı. Neden alınmadı, neden ille de Emrah Başsan?

İnşallah başarılı olur, ben söylediklerimde yanılmış olurum. Ama bu hamlenin mantığa sığan bir yanı yok, kendisinin Galatasaray seviyesinde olduğunu da düşünmüyorum..

3 yorum:

  1. Emrah Başsan seyretmiş, özelliklerini bilen birisi olarak çok önyargılı olduğunuz kanısındayım. E.Başsan top tekniği iyi, süratli, güçlü dayanıklı fiziği olan iyi bir kanat oyuncusu. Mevcut kanat oyuncuları Bruma, Yasin, Olcan den bence bir adım önde. Burda önemli olan istikrar. Yasin e tanınan şans E.Başsan a tanınırsa çok verimli olacağı inancındayım.

    YanıtlaSil
  2. Engin Beklenir nasıl kaçırılır anlamak mümkün değil. Son yıllarda gördüğüm nadir yeteneklerden birisi.

    YanıtlaSil
  3. Engin Bekdemir olacak düzelteyim.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir