18 Temmuz 2016 Pazartesi

Patlayıcı Özelliği En Önemlisi "Josue"


Daha önce de konuştuk, twitter'dan da sık sık bu konunun üzerinden geçiyorum. Galatasaray'a gelmesi gereken bir isim Josue, şu zamana kadar da bu anlaşmanın gerçekleşmesi gerekiyordu. Telles & Porto olayında takas olarak gelmesine soğuk baktık, devamında bu transferden bağımsız gelişti, Riekerink'in onayıydı derken bugüne geldik. Ülke içerisinde yaşanan kaos ortamını da düşünerek artık transfer yapmanın da zorlaşması Josue hamlesini bile zora sokabiliyor. Son durumu veya Josue'nin kararını bilmiyorum ama Riekerink onay vermişti, açıklanmasını bekliyorduk ama günler geçti. 

Porto kendisini gözden çıkardı ve bedelsiz kiralanması gündemdeydi. Josue'nin sorunlu yapısı çok tartışıldı ve onay konusunda da gecikme nedeni belki de bu oldu ama bonservisle değil de kiralık olarak bu işin olması da olası riskleri ortadan kaldırıyor. Maddi anlamda da çok fazla açılamıyoruz, bu yüzden de Josue transferi kumar olsa dahi girmek gerekiyor, o kumara da değecek yetenekli bir isim olduğunu düşünüyorum.

Josue'nin sıkıntısı oynamamasıyla alakalıydı, yedek kalmayı pek sevmiyor, benimseyemiyor. Hatırlayın, Şenol Güneş döneminin Bursaspor'unun önemli parçalarından biriydi ama bir Galatasaray deplasmanında yedek kalacağını öğrenince sorun çıkarmış ve kadro dışı kalmıştı. O sezon önemli katkı verdi ama, o iyi oynayan takımın saha içerisinde beyniydi. Şenol Güneş'in gitmesinin ardından aynı frekansı bulamadı ama, beklentinin gerisinde kaldı derken Bursaspor'dan ayrıldı. Braga ile ise yine önemli işler yaptı, özellikle Avrupa Ligi arenasında. Fenerbahçe karşısında da izledik, bu sefer 4-4-2'nin sağındaydı. Galatasaray'ın 4-4-2'sinden yola çıkarsak, Engin Baytar rolünde.

Hücumda rotasyon bekliyorum, sürekli aynı isimlerin üzerinden gitmek yerine, o bölgeyi kaliteli isimlerle tutarak, iyi bir rotasyon uygulamalıyız. Josue de bunun bir parçası olur, kendisini hücum jokeri olarak kullanmak mümkündür. Seri bir futbolcu, ceza sahası koşuları olan, şut özelliği güçlü, teknik ve hareketli. Oyundan koptuğu anlar çok, istikrar sorunu da yaşıyor ama patlayıcı özelliği var ki geçen sezon Galatasaray'ın en büyük sorunlarından biri de buydu. Josue'yi kenardan getirerek önemli bir patlayıcı silaha sahip olmak mümkün. Tabii bu göreve onu ikna etmek gerekir ki Riekerink'in iletişim faktörü bu noktada devreye girecek.

Emre Çolak'dan boşalan bir kontenjan var, Emre Çolak çok beğenilmese bile. Emre Çolak'ı da Riekerink'in takımında kadroda tutmak isterdim, onu da belirteyim. Madem gitti, o kontenjana Josue yazılabilir. Forvet arkasında da, kanatlarda da, 8 numara gibi de kullanmak mümkün olacak. İşin maddi boyutunun düşük olması da bu hamleyi bir o kadar anlamlı kılacak. Beşiktaş'ın Sosa ayrılığı ihtimali üzerine Josue'yi düşündüğünü belirtelim ama Josue'nin Galatasaray'a söz verdiği için bunu kabul etmediği söyleniyordu. Tüm bu yaşanan kaosa rağmen de hala Galatasaray'a gelmek istiyor diye biliyorum. Riekerink'in de onayı gelmişti, aslında bu hamle önünde bir engel yok.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir