20 Temmuz 2016 Çarşamba

Şu Aşamada Yapılması Gereken, Bruma İle Yeni Sözleşme İmzalamak


Şu dönemin bir numaralı ismi, Bruma da olmasa diyoruz. Bizi heyecana ve meraka sevk eden, yeni sezon adına umutlu kılan yegane isimlerden. Her 3 yazıdan biri de Bruma üzerine olmaya başladı ama ne yazalım, takımda kalması için endişeliyiz. 

Şöyle güzel bir durum da var ama, Bruma'nın PSV'e satılacağını düşünmüyorum artık. Bruma'nın hazırlık kampında verdiği görüntünün ardından olası daha yüksek piyasa ihtimali neticesinde Bruma'nın takımda tutulacağını düşünüyorum. PSV'nin teklifi 6-7 milyon avro'yu geçmiyor, oysa daha fazla kazanmak mümkün. Şu sıralar 12 milyon avro'lar dolayı bir teklifin de geleceğine inanmadığım için Bruma kalacaktır, kalmalıdır da. 

Tehlike ise şuradan kaynaklı, Bruma'nın kontratında son 2 yıl. Görünen de o ki Bruma gelişmeye, aşama kaydetmeye devam edecek. Haliyle bu da yeni talipler demek ki sözleşmesinde son 1 yılına giren isim için de bonservis düşer, hem de ciddi oranda. Bu yüzden de yapılması gereken şu aşamada Bruma ile yeni sözleşme imzalamak. Bu sayede hem Bruma gidiyor mu kalıyor mu haberlerinin önü kesilir, hem Bruma geleceğini Galatasaray'da görmeye başlar, hem de eliniz güçlenir. 

1.1 milyon avro gibi bir yıllık ücreti var diye hatırlıyorum, 1.6-1.7 milyon avro gibi seviyelere de çekilebilir bu rakam. Kimler hangi paraları alıyor biliyoruz, Bruma da kazanabilir, bunda bir şey yok. Ya da kamp döneminde iyi oynadı diye yazmıyorum bunları, piyasası ve geleceği garantiye almak anlamında söylüyorum. Bruma için yeni yazmıyorum, hep yazdım, Sociedad günlerinde de. Takip edenler zaten bilecektir.

Bu arada, Sinan Gümüş için de aynı tarife uygulanmalı. Hem ücretinde iyileştirme, hem uzatılmış bir kontrat. Bu isimler kulübün geleceği, büyük paralar kazanma hayalleri varsa da bu isimler üzerinden bu gerçekleşebilir. Geçmiş zamanda saçma sapan kontrat iyileştirmelerine şahit olduk ama asıl atılması gereken adım buydu. Sözleşme iyileştirme böyle olur..

5 yorum:

  1. Aynen katılıyorum ama GS'de bunu yapacak kafaların ve vizyonun olmadığına inanıyorum

    YanıtlaSil
  2. Kafa yok onu anlayalı çok oldu da.. Bu işlerden az biraz anlayan eş, dost, ahbaplarında mı yok, akıl verecek

    YanıtlaSil
  3. Şükür ki Sabri ile uzatıldı artık Arsenal Manu avucunu yalasın. Bruma sürekli gitmek istediği yönünde açıklama yapıyor. Senin dediğin zekice hamle genç portekizliyi ikna edebilir. Ancak emin ol böyle bir girişim olmaz. seneye de üçe beşe gider.

    YanıtlaSil
  4. hem sözleşme uzatılmalı hemde bu sezon skorlar ne olursa olsun 2500+ dakika süre verilmeli.bruma müthiş yetenek

    YanıtlaSil
  5. ayrıca 30 milyon euroya serbest kalır maddesi kesinlikle eklenmeli

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir