18 Temmuz 2016 Pazartesi

Ülkenin Anormal Bir Gündemi Var Ama Umarım Sadece Futbolu Konuşacağımız Bir Sezon Olur


Fikstür olayına çok fazla takılmıyorum aslında, büyük de bir avantaj getirdiğine inanmıyorum. O an hangi şartların gelişeceğini şimdiden kestiremeyiz. Her takım transfer yapıyor, takımlar kuruluyor, her an futbolla ilgili yeni bir gündem doğabiliyor. Geçen sezonun ilk haftası Sivasspor deplasmanıydı mesela, kış şartlarında oynamamak avantaj derken maç 2-2 berabere bitmişti. Neyin ne olacağını kestirmek güç, bu yüzden beklemek gerekiyor.

Ama sezonun bizim adımıza kendi sahamızda açılmasını seviyorum, ligin ilk haftasında da TT Arena'da Karabükspor'la oynayacağız. Derbilere baktığımızda ise 5. haftada Beşiktaş deplasmanı, 11. haftada da Fenerbahçe deplasmanı var. Bu da iyi aslında, ligin ikinci yarısı kırılma anları ki bu maçları en az hasarla atlatabilirsek bunun da avantajını yaşayacağız. Ligin ilk yarısında tansiyon biraz daha düşük olur, ligin ikinci yarısı ise tansiyonun ve kırılma anlarının fazla olduğu dönem.

Geçen sezon da fikstürde bu tablo vardı ama şartlar bizim adımıza fazlasıyla anormal gelişti. Sadece derbiler değil, ligin ikinci yarısının fikstürü bütünüyle Galatasaray için avantaj görünüyordu ama biz dağıldık, bunun da bir avantajı kalmadı. Bu yüzden de fikstür olayına çok takılmıyorum, o an hangi şartların gelişeceğini bilemeyiz.

İyi başlamak önemli, iyi başladığınızda o rüzgarla birlikte yürümek daha kolay. Beşiktaş deplasmanına kadar da 4'de 4 yapmanın mümkün olabileceğini düşünüyorum ama takımları tam anlamıyla görmek lazım, konuşmak için erken.

Galatasaray ve Türk futbolu adına hayırlısı olsun. Ülkenin anormal bir gündemi var ama umarım sadece futbolu konuşacağımız bir sezonu geride bırakırız. Fikstürün tamamı ise şu şekilde;

1 yorum:

  1. santrafor ve box2box yok; 4 maç 4 puan benim tahminim

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir