4 Temmuz 2016 Pazartesi

Yazık Oldu Yarınlara..


Beklenen açıklamalar geldi, üzerine kısaca bir şeyler yazalım. Hamit Altıntop ve Emrah Başsan konularına daha önce değinmiştim, rakamlar üzerinden gideriz ama teknik, teknik mevzusuna da çok girmeye gerek yok. Sabri Sarıoğlu mevzusunda ise konuşmadım.

Sabri Sarıoğlu'yla başlayalım bu yüzden. Geçen sezona inmek gerekir, her şey o zaman başladı. Geçen sezon da yazmıştım, değişim yaşanması gerekiyor diye. O değişim yaşanmadığı gibi, 1.8 milyon avro'lara denk gelen çılgın sözleşmeyle yönetim ilk büyük skandalına imza atmıştı belki. O parayı verdikten sonra da her şey eskisi gibi olmaz. Bugün de bunu görüyoruz.

Şimdi yapılan sözleşmeyle ise 1.250 milyon avro kazanacak. Sözleşmesi bitmişti, fedakarlık diye bahsedebileceğim bir durum yok yani. Bence yolların da ayrılması gerekiyordu, yine o değişimi beklediğim için. Linnes gibi bir bek transferi yaptınız, Riekerink'i gördük ki Semih Kaya'yı sağ beke devşirmeye çalışıyor, Denayer'in dönme ihtimali var derken alternatif bir sağ bek hamlesine de bence gerek yoktu ama Sabri Sarıoğlu bir sezon daha takımda tutuldu.

Takım içerisinde olan ücret dengesizliği üzerinden Sabri Sarıoğlu'na verilen ücret normal diyemem. Vermeyin o paraları kimseye, kimseyle de devam etmek zorunda değildiniz. Anlamasız paraları konuşmaya devam ediyoruz, bu hamle de fazlasıyla anlamsızdı. Şöyle düşünüyorum, Sabri Sarıoğlu x kulübe gitse ne kadar kazanabilirdi? Bence 700-800 bin avro'ları geçmeyecekti. Bunun adı fedakarlık değil kusura bakmayın.

Hamit Altıntop konusunda ise, geçtiğimiz sezondan kalan 1.3 milyon avro'luk bir alacağı var ve belli ki para yok, bu borç ödenemiyor. Bu para da bir şekilde ödenecek, bu yüzden borcu silip, Hamit Altıntop ile yeni sözleşme yapmayı biraz olsun mantığa uydurabilirim. 300 bin avro yıllık ücreti ve 25 bin avro maç başı ücreti görünüyor ama puanlama sisteminden devam edilmiş, yani Hamit Altıntop'un sahada olduğu bir maçta bu maç başı ücreti 40 bin avro'ları bulabilir. İşin hata noktası da bu. Ayrıca Bilal Kısa'nın geçen sezonun ardından gitmesi ve Hamit Altıntop'un kalması. Üzücü..

Ffp konusunda ise, borç silinmiş görünecek ama Hamit Altıntop'u 1.6 milyon avro'dan maaş listesine dahil ediyoruz. Umarım sağlıklı kalır diyeyim, sağlıklı bir Hamit Altıntop iyi alternatif ve bu işin de ilerisi düşünülmüştür diye ümit ediyorum. Önemli bir futbol aklı, futbol operasyonunda yer alması önemli bir artı olur. Kendisi için yaptığı sözleşmede de bunu göstermiş aslında. Ayrıca bunun da adı fedakarlık değil, onu belirteyim. Hiç oynamadan geçen sezon alacağı ücretin yarısını almış zaten, yarısını da yeni sözleşme karşılığı iptal ediyor.

2-3 gün önce de yazdım zaten bu konuyla alakalı; 

Emrah Başsan konusuna gelirsek, ücreti ile ilgili yorum yapmıyorum. 400 bin avro yıllık ücreti, daha az bir rakama da gelmesi imkansızdı. Umarım katkılı olur, beni yanıltır, o ayrı nokta da bu kadro böyle böyle 40 kişileri buldu. Ben anlam aramıştım dün, bulamamıştım. Kanat rotasyonuna yazmam imkansız, çünkü Podolski, Sinan Gümüş, Bruma ve Yasin Öztekin var. Orta saha diyemem, çok fazla oynadığı bir pozisyon değil. Bence Emre Çolak'ın yerine alındı ama Emre Çolak kendisinden 3 kere daha yetenekli bir isimdi ki hemen hemen bu paraları alıyordu. Bir haber de sol bek alternatifi düşünüldüğü yazmış ama altyapılarda oynamış, A takım sayesinde ise sadece 1 kez. Anlamsız bir hamle benim için ama umarım yanılırım.

O konuyla alakalı ise;

1 yorum:

  1. Sabri, futbolu kadar tavrıyla da kulübe yakışmayan bir isim. 1.15 lik kalıbıyla her maç kavga çabalarını bir kenara bıraktım, kaptanlık pazubantını yere atmanın ödülü olsa gerek 1250 lik sözleşme. Medya maymunu olma çabasındaki karısının da bu sözleşmede katkısı olmalı. Öyle ya, magazin basınının cirit attığı mekanlarda pahalı arabası ve sosyal medya ünlüsü eşcinsel arkadaşlarıyla GS markasına yaptığı katkılar elbette bu karşılığı hak ediyor.
    Liseci monşerlerin hırsızlıklarına, acizliklerine, yetersizliklerine alışkınız ancak özbek zavallısı kulübün değerlerini de erozyona uğratıyor. Sneijder, Muslera gibi isimlere akla ziyan ve asla tahsil edemeyeceğin cezaları ver, kulüple sevgi köprülerini yık, Sabri ve görgüsüz karısı kulübün simgesi olsun.İyi GS'lı olmanın yeni tanımı bu oldu demek!

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir