29 Ağustos 2016 Pazartesi

Nigel De Jong & Galatasaray, Soz Konusu Riekerink ve Sneijder


Defansif orta saha, Galatasaray'ın kara deliği. Aylardır konuşuyoruz, hatta geçen sezonu bütünüyle bu konuya ayırmıştır. Melo'nun son dün gitmesi, hatalı Donk transferi, Chedjou denemeleri, Selçuk İnan & Emre Çolak'la geminin karaya yanaştırılması derken transferin önceliği bu konuydu ama son güne geldik ve hala bir defansif orta saha arıyoruz. Yapılan hamleler (maliyetlerinden bağımsız) doğru, bu doğru hareketlerin de son 2-3 gün kala bozulmasını istemem. 

Lassana Diarra büyük hayal, şu günlerde gelme ihtimali ne derece var bilmiyorum ama atılan tüm adımlar "ya olmazsa" üzerinden gelişmeye devam ediyor. Tiote bu uğurda geldi ama olmadı. Temmuz ayında da gündemdeydi, istenmiyordu ama son günlere kalınınca bir anda mecbur bırakıldı ki şu sakatlık durumu bence bizleri kurtardı. Çünkü Riekerink'in istemediği bir isim. Sakatlık durumu olmasa mutlaka katkılı olurdu, boş bir isim asla değil ama sakat bir ismi almanın mantığı yoktu. Bu tarz hareketlerle zor duruma girdi kulüp, Pandev örneği yakın.

Nigel De Jong'a gelirsek, geçen sezon bonservisi yoktu ve İstanbul'a kadar gelmişti görüşmek için ama dönemin teknik direktörünün vetosu gelmişti. O dönem gelmesini çok istemiştim, doğru bir hareket olacaktı. Sonrasında Milan ile sözleşme yeniledi ama sezonun ortasında MLS yolunu tuttu. 6-7 aydır da orada, gözlerden uzak. Ne durumda olduğunu bilemiyorum, takip edemedim. Fizik ve sağlık durumunun Tiote'den iyi olduğuna kefilim ama, o anlamda düşmemiştir. Yine de oynadığı ligin bir ölçüsü pek yok, yaşı da 32 olacak derken bazı soru işaretleri olacak.


Sertliği ve agresifliği üst düzeyde bir futbolcu. Bazen orantısız sertliği dahi olur, bu anlamda çok katı. Kendi de diyor zaten "ben pis işleri yapmayı seviyorum, görevim topu Sneijder'e aktarmak" diye. Galatasaray'ın saha içerisinde bir agresiflik ve sertlik sorunu var, buna çare olur. Temposunu bilemiyorum, onu izleyince göreceğiz ama düşüşte ve yaşı ilerleyen bir isim. Milan günlerinden hatırladığımız Nigel De Jong'a herkes kefil olur ama MLS'e gidişi şaşırtıcıydı, büyük paralar da kazanmıyor oradan.

Riekerink'in istediği bir isim ama, vardır bir planı diye düşünmek istiyorum. İşin defansif kısmında büyük sertlik katacak, ayağı da yine odun olmayan orta sahalardan, pas özelliği de gayet güzel. Benim sorunum ilerleyen yaş ve temposunun ne durumda olduğunu bilmemem. 4-3-3 için ideal isim aslında, 4-2-3-1 olduğunda Selçuk İnan veya Tolga Ciğerci'yi ne ölçüde tamamlar bilemiyorum ama Tolga Ciğerci'yle oynaması daha mantıklı, sertlik ve temposunu koruyabilmesi adına.

1 yorum:

  1. Anlamadigim sey melo yavaslayinca baski yiyince stoperlere dayaniyor baski yiyorduk. Melo gitti yine onun tarzi bir adami aldik ustelik32 yasinda. E bari meloyunalsaydik o zaman

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir