22 Ağustos 2016 Pazartesi

Oumar Niasse & Galatasaray, Eğer Yeni Bir Forvet İsteği Varsa


Galatasaray'ın forvet isteği var, bunu da Levent Nazifoğlu'nun son açıklamalarında görmek mümkün. Gitmesi gereken futbolculardan yola çıkıp, oluşan kaynakla birlikte forvet için yaptığı yorum. Devamında da gelen Riekerink'in forvet isteği. Ama bu iş maliyetli bir hareket olmaz, gidip Dzeko gibi hayallere girmeyelim. Eren Derdiyok'un arkasında bekleyecek ya da onunla rekabete girecek (en az o ayarda), maliyetsiz bir hedef doğacaktır. Burada da adres Niasse, en azından çıkarımların sonucu.

Everton'un Niasse'yi düşünmediği ve büyük bir hayal kırıklığı olarak gördüğü bir gerçek. Koeman'ın açıklamaları vardı bu konuyla alakalı, kendisi asla düşünülmüyor, şu tabloda da iddialı bir teklif de görünmüyor. Kiralık ihtimali doğar bu durumda, bonservisiyle bu işi bitirmek imkansız. Maliyetinin de önemli bir kısmını Everton'a yıkarak, gayet mantıklı bir hamle olabileceğini düşünüyorum. Nasıl ki bizim göndermek istediğimiz ve kiralarken belli bir ücreti ödemeyi gözden çıkarmamız gibi. Niasse de şu an o hesaba yakın ki yaşı da 26, Türkiye'yi bilen, burada başarılı bir isim olması cabası. İhtimali varsa hayır diyemem.

Eren Derdiyok, Podolski ve Sinan Gümüş'ün lig için yeterli bir rotasyon olduğunu düşünüyorum. Hala buradayım, fikir değiştirmedim. Bunu da mali tabloya bakarak söyledim, forvet için şartları çok da zorlamaya gerek yok gibisinden. Aynı şeyi stoper hamlesi için de diyorum, lig için iddialı bir stoper hamlesine ihtiyaç yok ama bu takımın lider bir stoper ihtiyacı var (Chedjou yerine). Forvet konusunda da alternatif yaratılmalı, normal olanı bu ama ligde idare edilebilir, şartlar bu sezon için zorlanmasa da olur. Ama Niasse adına da dediğim şartlar oluşuyorsa (Josue misali), buna da hayır demem, doğru bir adım olur.

Rodallega'yı da isterdim mesela, 1.5 milyon avro bonservisi verip keşke alsaydık. Doğru ve değerli bir alternatif olacaktı ama istemedik belki de, vazgeçtik. Hatadır bu, şartları makul seviyedeydi. Niasse de o şartlara yakın, imkan varsa ve bu imkana rağmen almamak hata. Dediğim gibi, ligi bilen ve bu ligde de başarılı olmuş bir isim. Hadi burayı da kıstas almayalım, Lokomotiv Moskova'da kalitesinin de üzerine koyarak oynadığı ligin en iyi futbolcusu seçilmiş, takımını taşımıştı. Devamında da rekor bir ücrete transfer oldu zaten, Everton hata yapmıştır ayrı ama Niasse o piyasayı yaptı ve Türkiye günlerine göre de üzerine koyduğunu düşünüyorum.

Eren Derdiyok pivot özellikli, Niasse ise daha sahte 9. Birbirlerini tamamlayacak isimler. Niasse daha gezerek oynar, kendini unutturur, pas aksiyonuna katılır, hızlıdır ve kolay yıkılmaz. Topla teknik özellikleri de var, iyi bir tamamlayıcıdır bu anlamda. Podolski'yi bu rolde düşünüyoruz ama Niasse daha hareketli ve 26 yaşında. Burada yine parlayabilir, yükselebilir, kendini hatırlar. Akıllı bir hareket olur, hayır denilmesi güç.

Everton'da kadro dışı, şartlar da hiç olmadığı kadar makul. Kiralamak mümkün, üstelik yıllık ücretinin de önemli bir kısmını Everton'a ödetmek. Büyük bir maliyet olmayacak, kadro derinliği adına da önemli bir adım. Niasse'yi tekrar ayağa kaldırmak mümkün, Eren Derdiyok'u da tamamlar, onunla rekabete de girer, sahte 9 da oynar, hücumun kanatlarında da alternatif yazılabilir..

1 yorum:

  1. o değilde eren yerine rodellega yı mı alsaydık acaba?

    bu tercih bizi şampiyonluktan edebilir

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir