5 Ağustos 2016 Cuma

Yeni "9", Eren Derdiyok..


Evet, yüksek maliyet. Sözleşmesinin son yılına girmiş bir futbolcu için 4 milyon avro'luk bonservis fazla, 2.150 milyon avro'luk yıllık ücret daha da fazla. İpin ucu kaçtı, üstelik yeni değil ya da Dursun Özbek döneminde başlayan bir durum da değil. Önünü alamıyoruz bu durumun ve bu konular adına da bir karar aldım. 

Saha içini değerlendiriyorum artık, saha içinde ne olur, ne biter, ağırlıklı olarak bunları konuşuyorum. Maddi boyutlarla ilgili, ffp'yle alakalı ya da uygulanacak stratejilerle ilgili çok yazdım, çizdim ama bunların hiç biri gerçekleşmedi. Ne olur, ne biter bilemem, sonumuzu ben göremem ama sonumuzu düşünmeyi bıraktım. İnanın, Galatasaray'ı benim gibi 7-24 yaşayan pek az insan var, sonra neden bu konulara girmiyorsun demeyin.

Eren Derdiyok konusuna dönersek, daha önce de uzun uzun yazdığım için pek detaya girmiyorum. Daha detaylı okumak isteyenleri şöyle alabilirim;

Aranan pivot demişim, böyle bir profile ihtiyaç vardı. Adı geçen adaylar arasında da en iyi isimlerden biri Eren Derdiyok. Umut Bulut'un yerine geldi, böyle düşünelim. Zaten 9 numarayı da aldı, en iyi şekilde taşıyacağına inanıyorum. Geçen sezona baktığımızda da Burak Yılmaz + Umut Bulut'un gole katkısını tek başına Kasımpaşa formasıyla yapmış. 


Eren Derdiyok için meseleye sadece atılan gol sayısıyla alakalı bakmamak lazım. 15 golün altında da kalabilir, bu başarısızlık değil. Asıl beklenti oyun içi katkısında. Rakip savunmayla boğuşur, büyük bir hava hakimiyeti sağlar. Geçen sezon zaten ligin hava hakimiyeti en iyi olan ismiydi. Sırtı dönük oynar, duvar olur, servis yapar. Sneijder'in ikiye birlerini özledik, ceza sahasına tek pasla girdiği, onu yapabileceği bir isim Eren Derdiyok. Ya da Podolski, Bruma ve Sinan Gümüş gibi isimler gol özelliği yüksek kanatlar, onlara sağlayacağı servis kıymetli. Bulduğunu da atar, iyi bitiricidir. Pivot diyoruz da, fiziğine göre hızlı sayılan bir isimdir, ağır bir futbolcu da değil.

Avrupa arenasında bu sezon olmayacağız, forvet transferinin Eren Derdiyok'la sınırlı kalmasını da anlıyorum. 2. bir forvet almamak o kadar da kötü bir durum değil. Podolski'nin varlığı, Sinan Gümüş'ün forvet oynayabileceğini kanıtlaması önemliydi. X bir yeni forvetin Sinan Gümüş'ün de önünü tıkayacağını düşünüyorum, ayrıca Berk İsmail Ünsal da bu sezon takımda kalacaktır. Hayırlısı olsun diyelim, sevdiğim ve beğendiğim bir isimdir Eren Derdiyok..

3 yorum:

  1. Hocam bu kadar golü nasıl attı bilmiyorum ama eren derdiyok çok gol kaçıran bir isim yani bitiriciliği tartışılır bu paraya aynı tarz pivot olarak bas dost zorlanabilirdi erenden üç gömlek daha kaliteli bir isim benim burnuma bu transferden kötü kokular geliyor

    YanıtlaSil
  2. eren hayırlı uğurlu olsun.bu sezonun ilk doğru transferi oldu.sakatlık yaşamazsa çok gol atar.20+ gol bekliyorum.

    YanıtlaSil
  3. Bu sezon yapılan 3 transfer serdar,eren,tolga takımın hava toplarında ki etkınlıgını artırdılar. üçüde hava toplarında etkılı.bunun meyvesını fazlısyla yeriz umarım..

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir