5 Eylül 2016 Pazartesi

1-2 Yıldır Negatif Haldeyiz, Artık Birilerini Sevmeye İhtiyaç Var


Bizim Çağlar Yıldız dün güzel söyledi, 1-2 yıldır sürekli herkesten nefret ediyoruz, negatif haldeyiz. Artık birilerini sevmeye ihtiyaç var, pozitif olmaya. İyi başladık sezona, öyle ya da böyle içimize sinen de bir kadro kurulduğunu düşünüyorum. 3'de 3 yapabilirsek sağlanan ivme de çok daha büyük olacak.

65 milyon avro'luk maaş sınırı geçen sezon da vardı, 75 milyon avro'luk bir ödeme yapmışız. Bugün ise 60 milyon avro bandındayız, 15 milyon avro'luk bir tasarruf, üstelik 1 sezon içerisinde. Kadroya da baktığımızda geçen sezona göre daha güçlü, alternatifi bol bir yapı. Çok yazdık geçen sezon, Hamza Hamzaoğlu'yla kopma nedenim de budur, kötü kadro kuruldu, sebeplerinden biri yönetim olduğu kadar, diğeri o. Kimse kimseden daha az suçlu değil. O enkazı da bugün kaldırmaya çalışıyoruz.

Levent Nazifoğlu'nun doğru isim olduğunu daha önce de yazdım, ihtiyacımız vardı böyle bir isme. Güven veriyor konuşmaları. Neler olacağını zaman gösterecek ama başlangıç önemli olduğu gibi, atılan adımlara da baktığımda geneli doğru. Yukarıda da yazdım, birilerini sevmeye, güven duymaya ihtiyacımız vardı. Üzerimizde bir ölü toprağı vardı ki onu atmaya başladık, herkes şampiyonluk yolunda inanıyor. 1 hafta içerisinde 10 bin kombine satmışız mesela, 17 bine yükseldi sayı. Daha da artacaktır, bunlar hep güvenin eseri. İşin sırrı iletişim, hep diyorum. 

Bugün yine açıklamalarını okudum. Bir revizyondan daha bahsetmiş, değişim devam edecek. Bu maaş sınırı daha da düşebilir, üstelik takım bir yandan gençleşirken bir yandan da daha da kalite kazanabilir. Hamit Altıntop, Sabri Sarıoğlu, Chedjou, hatta Hakan Balta, Selçuk İnan, gitmesini beklediğimiz Donk ve Tarık Çamdal. Kafamda bazı hamleler daha var dedi, geleceğe dönük planın da olması beni mutlu etti, heyecanlandırdı. Bu sezonu geçiş dönemi kabul ediyorum ve değişim hala şart.

Yerli iskeleti mühim, saydığım çoğu isim yerli ama maliyetleri tartışılır olsa bile bir yerli iskeleti de yavaştan kurulabilir. Bunun yanında maliyetsiz yabancılar, belki 1-2 tane de fırsat transferi. Araştırmak lazım, scout ekibine güvenmek, imkan sağlamak lazım. Artık futbolcu satabilmek, gidenin yerini de daha makul rakamlara doldurabilmek lazım. Beklentimiz bunlar..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir